Bauzá veu en les catalanes la constatació que els "pactes de progres donen mals resultats"


Actualizado 29/11/2010 19:21:37 CET

MADRID, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president del PP de les Balears, José Ramón Bauzá, ha afirmat aquest dilluns que el resultat de les eleccions catalanes confirmen que "la patent dels pactes de progres" --referint-se a les aliances electorals de partits minoritaris-- donen "mals resultats" allà on es produeixen, ja sigui a Galícia, Catalunya o a Balears, on ja s'han format dues vegades aquest tipus d'acords postelectorals.

Així ho ha traslladat als mitjans de comunicació després d'assistir a la seu central de Gènova a un dinar entre presidents regionals del PP i el líder nacional del partit, Mariano Rajoy, per analitzar la situació econòmica i les repercussions de les autonòmiques catalanes.

Prèviament a aquest dinar s'ha celebrat el Comitè Nacional del PP que també ha versat sobre aquests dos punts. Bauzá ha comentat que una de les conclusions de l'ocorregut a Catalunya és la "constatació" que el "govern de les minories contra les majories" es fonamenta únicament que la llista més votada no pugui exercir les responsabilitats executives, una circumstància que segons la seva opinió "perjudica enormement" a la societat.

"El que és extrapolable --a Balears-- és aquest tipus de pactes entre partits i el que té de pitjor tot no és als qui beneficien com partits coalitzats o a qui perjudica com partit majoritari, sinó que sempre perjudica a la societat que és qui realment ho paga", ha emfatitzat el president del PP als mitjans de comunicació.

Amb això, Bauzá es referia també a les manifestacions efectuades pel president del Govern, Francesc Antich, qui aquest matí ha admès que en els comicis a Catalunya els ciutadans han exercit un vot de càstig, fent clara referència al PSC, que ha perdut nou escons en relació amb les eleccions del 2006, tot i que ha considerat que els resultats electorals no són "extrapolables" a Balears.