El PP diu que el resultat de les eleccions és un símptoma de l'"esgotament de la política d'esquerres"


Actualizado 29/11/2010 16:20:07 CET

Celebra que el PP hi hagi obtingut a Catalunya el seu millor resultat històric

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha manifestat que els resultats de les eleccions catalanes, que han suposat una debacle del PSC i una victòria per a CiU, eren "previsibles" i "esperats", i alhora ha apuntat que són "un símptoma clar de l'esgotament de la política d'esquerres".

Pastor ha assenyalat en roda de premsa que els resultats dels comicis demostren "un fracàs total de la política socialista" a nivell estatal i de manera particular a Catalunya. Alhora, ha afirmat que denoten el "fracàs" que suposen els pactes polítics com el Tripartit, que ha governat dues legislatures, per obtenir el govern.

El portaveu ha recalcat així que la cosa més important no és el resultat dels comicis catalans en si mateix, sinó el "canvi de tendència" que s'evidència i que reflecteix un "càstig total per la situació econòmica" que viu el país. Segons l'opinió del 'popular', els votants catalans s'han "manifestat clarament per un canvi".

En aquest sentit, el portaveu ha apuntat que, si bé no pot assegurar que aquestes dades poden ser extrapolats a tot l'Estat, sí que considera que en pròxims comicis electorals s'observarà aquest canvi de tendència, "que ha començat a Catalunya" i que espera que s'estengui a tot el territori nacional.

El 'popular' ha subratllat que la situació de les Balears i Catalunya és comparable, ja que en les dues comunitats es va haver d'arribar a pactes entre diferents partits per obtenir el poder. La diferència, ha precisat, és a l'arxipèlag el Govern va haver de pactar amb sis partits -PSIB, UM i la coalició formada pel Bloc- per deixar al PP en l'oposició, mentre que a Catalunya ha estat amb tres.

Pastor ha criticat que el president balear, Francesc Antich, té una capacitat de lideratge "feble i fluixa", i alhora ha afegit que és "una persona gris que crea molt poca il·lusió". "Si el senyor Montilla (president de la Generalitat catalana ara en funcions) ha creat poca il·lusió entre els ciutadans de Catalunya, pot estar segur que el senyor Antich no genera ni un poc més", ha postil·lat.

D'altra banda, Pastor ha dit que és "bastant significatiu" el fet que el PP hi hagi aconseguit els seus millors resultats a Catalunya, el que segons la seva opinió demostra aquest "esgotament total de la política socialista".