El 53% dels comerços de Mallorca creu que les vendes del mes de gener han estat pitjors que en 2009


Actualizado 7/2/2011 15:57:05 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'11% dels comerciants de Mallorca considera que les seves vendes durant el mes de gener han estat millors respecte al mateix mes del 2010, mentre que el 53% creu que han empitjorat, segons revela una enquesta feta per Pimeco entre els comerços de confecció, calçat i complements de Mallorca.

Aquest estudi de la patronal assenyala també que en relació amb l'activitat comercial global (vendes i afluència de clients), els comerciants mallorquins donen al mes de gener un valor de 4,6 punts sobre 10, fet que suposa un descens de 5 dècimes respecte al mes anterior i situa gener a dues dècimes per sota de la mitjana dels últims 12 mesos (4,8 punts).

Respecte al mes de desembre, tan sols el 12% dels comerciants enquestats considera que les vendes durant el mes de gener passat han estat millors. Per contra, més de la meitat (59%) afirma que les seves vendes van empitjorar i un de cada tres (29%) creu que han estat iguals.

Aquestes dades revelen que les vendes de gener han estat pitjor que les del mes precedent i que les de gener del 2010. Així i tot, la patronal assenyala que aquestes poden veure's parcialment esbiaixades a causa de les característiques especials del mes de gener, que incorpora els últims dies festius d'Any Nou i Reis juntament al primer període de la campanya de rebaixes.