Afedeco defensa que la inspecció dels comerços ha de ser "exactament igual" en tota la comunitat autònoma


Actualizado 17/6/2010 21:17:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president de la Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco), Bartomeu Servera, ha defensat avui que la inspecció dels comerços de Palma i dels productes que distribueixen ha de ser "exactament igual" en tota la comunitat autònoma, ja que "per a això el Govern té assumides les competències". Així es va pronunciar en relació amb la voluntat de l'Ajuntament que els seus nou inspectors de Consum tinguessin competències plenes en aquesta matèria, tal com estableix l'ordenança municipal aprovada a aquest efecte el passat 29 de març.

La direcció general de Consum de l'executiu autonòmic ha instat aquesta setmana mitjançant un requeriment al consistori palmesà a anul·lar els punts d'aquesta normativa que al·ludeixen a aquesta mena d'inspeccions, de manera que si Cort complís l'esmentada petició els seus inspectors haurien de limitar el seu treball única i exclusivament als mercats municipals.

Segons Servera, "no és possible" que Palma tingui un tipus d'inspecció i que Marratxí, situat en la "frontera" de la població, tingui "un altre diferent".

En aquest sentit, el president de Afedeco ha recordat que la patronal ha criticat aquesta ordenança municipal en reiterades ocasions, ja que es va informar "per activa i per pasiva" i mitjançant informes de la direcció general de Consum del Govern a la regidora de Relacions Institucionals, Turisme, Comerç i Consum de l'Ajuntament, Joana Maria Borràs, que "no podia atribuir-se aquestes funcions".

"Avui tenim un altre front obert, però esperem que es tanqui ràpid", ha assegurat el portaveu dels comerciants de les Balears en relació amb aquest conflicte.

LA "BONA NOTÍCIA" DELS COMERÇOS D'ALIMENTACIÓ

D'altra banda, Servera ha reiterat que l'augment dels comerços dedicats a l'alimentació durant els últims mesos a Palma és una "bona notícia" tant per als consumidors com per als empresaris "perquè es creen noves empreses".

Segons el president d'Afedeco, les botigues que ara mateix estan aflorant són establiments que s'especialitzen, alguna cosa que, ha assegurat, "no trobem quan anem a comprar a una gran superfície".

En aquest sentit, Servera ha explicat que el factor que ha fet possible aquest augment dels comerços alimentaris, especialment als afores de Palma, és la baixada del preu de lloguer dels locals, fet que permet un increment d'establiments que, "en la mesura que sigui possible", s'implantarà també a l'interior de la ciutat.