Un afiliat de UM afirma que percebia uns mil euros mensuals per "retallar notícies" i donar-se-les a Mateu Cañellas


Actualizado 24/11/2010 19:27:48 CET

Una ex membre de la formació assegura que "no va veure res estrany" quan la seva nòmina la va assumir el Cilma malgrat treballar al Consell

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

Un afiliat de UM, Sebastián Pastor, ha afirmat en la seva declaració com a imputat davant del jutge que instrueix el cas Maquillatge que cobrava uns mil euros mensuals quan treballava al Consell per "preparar invitacions, mirar el diari per si de cas havia alguna notícia d'interès, retallar-la i enviar-se-la a Mateu Cañellas". Tot i això, ha estat "ara" quan quan ha sabut que les nòmines que el van pagar provenien de l'empresa Ambbit Digital, contractista del Consell investigada en el marc d'aquest procediment.

En la seva compareixença, l'encausat ha assenyalat que Cañellas, llavors director insular de Projectes, el va cridar per entrevistar-lo abans d'entrar a treballar en l'Administració i era qui li deia el treball que havia de fer. Tot i això, ha asseverat que "creia que estava contractat pel Consell però ho estava per Ambbit, vaig signar el meu contracte al Consell i no vaig llegir el que signava". "Em van pagar nòmines de Ambbit i és ara quan ho sé", s'ha sincerat.

Pastor, apoderat i interventor del 2007 al 2009, ha assenyalat que ha estat al final del treball quan li van donar totes les nòmines juntes per firmar-les. "Em van dir que podia tenir problemes si no les signava", ha recalcat referint-se a les persones que es trobaven en Ambbit quan va acudir a rubricar-les, l'ex administradora de l'empresa Badia Difusió, Luisa Almiñaña, i el de Vídeo U, Miquel Oliver, tots dos també imputats en la causa.

Finalment, ha explicat que també va estar contractat en Illesport gràcies a un treball que li va proporcionar Cañellas, qui també li va oferir un altre treball en l'Escola Balear, on treballa actualment. Alhora, ha puntualitzat que ha anat a actes de UM i que ha col·laborat però no de manera contínua mentre cobrava d'aquestes empreses.

Per la seva banda, també ha prestat declaració l'afiliada a la formació nacionalista entre 2005 i 2009, Margarita Belman, qui, també com imputada, ha explicat que entre juliol i desembre del 2004 va estar contractada pel Consell, tot i que en gener la seva nòmina ha estat assumida pel Consorci d'Informàtica Local (Cilma). "Ignoro el motiu", ha assegurat, malgrat que l' han explicat que no podien contractar-la com funcionària interina de la Institució Insular ja que no estava en la borsa. "No vaig veure res estrany", ha dit.

En concret, ha estat l'exsecretari tècnic del Consell, Antoni Moragues, qui li va dir que estaria contractada al Cilma tot i que continuaria treballant al Consell encarregant-se de la comptabilitat, els decrets i expedients de subvenció. Alhora, la van contractar per a Ambbit Digital, malgrat que mai ha fet cap funció per a aquesta empresa, mentre seguia acudint a la Institució supramunicipal. "Em va estranyar que la nòmina era d'una empresa privada però em van dir que era una situació provisional", ha sentenciat.

Ja de cara a la següent setmana serà el torn, també com encausats, de María de Lluc Coll, Miquel Vives i Juan Arrom el dia 29, mentre que el 30 està citat l'exdirector insular de Relacions Institucionals, Josep Lliteres, al qual diversos testimonis han apuntat com la persona que va dirigir aquesta suposada trama, per la qual persones que realment treballaven per a UM haurien cobrat en realitat d'empreses vinculades a aquesta formació i que alhora percebien diners públics del Consell.