Agricultura obrirà una nova delegació comarcal a Llucmajor


Actualizado 2/7/2009 19:04:29 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura i Pesca obrirà pròximament una nova delegació comarcal d'atenció als pagesos a Llucmajor. El local que s'usarà serà el de l'antiga Cambra Agrària de Llucmajor, tancada des de l'any 2006, i que la consellera del ram, Mercè Amer, es va comprometre a posar a disposició del sector.

Així ho ha manifestat avui Amer durant una visita a les instal·lacions, que a part d'habilitar-se com nova oficina comarcal, serviran d'espai per a la Cooperativa Agrícola de Llucmajor. A la reunió han assistit també l'alcalde de Llucmajor, Joan Jaume, el regidor d'Agricultura, Sebastià Artigues, així com el president de la Cooperativa de Llucmajor, Biel Mas.

La cessió de l'ús dels locals de les antigues Cambres Agràries, dissoltes durant la passada legislatura, és una reivindicació històrica del sector agrari i ramader. A l'any 2005 el Govern ha iniciat el procés per liquidar i vendre el patrimoni material d'aquestes instal·lacions.

Segons ha explicat Amer, "des del Govern sempre hem defensat que aquest patrimoni no es podia vendre, ja que era del sector i, per tant, els pagesos ho havien de poder usar per reunir-se, per portar a terme cursos de formació i assemblees".

El local de la Cambra Agrària de Llucmajor té un total de 387 m2 construïts. Finalment, Amer ha assenyalat que, "amb aquesta actuació ampliarem els punts d'atenció als pagesos, acostant-nos més als pagesos del pla de Mallorca, i alhora servirà per impulsar les cooperatives, que han de ser l'eix del model agrari a Balears".