Air Berlin oferta 30.000 places menys que l'estiu passat en les seves connexions amb Menorca


Actualizado 24/4/2008 21:21:58 CET

MENORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

Air Berlín preveu traslladar 30.000 viatgers menys aquest estiu a Menorca, segons ho va anunciar el director comercial de la companyia per a Espanya i Portugal, Pablo Caspers, durant la presentació de les novetats per a la nova temporada. Caspers va detallar que davant de les 87.062 places del passat estiu, la planificació actual no assoleix ni les 60.000.

El responsable de la segona aerolínia alemanya va exposar com a novetat que Air Berlin oferta aquesta temporada 10.000 places més de vols des de Munic i Zuric, dos enllaços directes els diumenges. A més, es mantenen les 20.000 programades a través del 'hub' de Palma. El problema és que s'han patit corts de 40.000 places en aeroports com Nuremberg Paderborn o Colònia.

També s'han perdut les connexions directes de Menorca amb Leipzig i Munster. Una situació que va atribuir majoritàriament a les retallades de touroperació.

Caspers també va confirmar que mantenen una bona relació amb Ibatur i va anunciar que Air Berlin disposa d'un preconveni amb l'institut balear per a promocionar les illes a Alemanya i els països nòrdics "de de cara a prolongar la temporada".

Tot i aquests esforços el Director Comercial de la companyia per a Espanya i Portugal va considerar que a Menorca "hauria de passar alguna cosa" per animar una temporada que cada dia és "més curta i més cara", ha afirmat.

En definitiva, Caspers ha reconegut que "és difícil captar al turista individual" sense un producte turístic diferenciat. En aquest aspecte, ha reconegut que "tots junts tenim alguns deures per fer".

Respecte al pròxim hivern el directiu d'Air Berlin va assegurar que en la programació actual es manté els dos vols directes de l'any passat. En aquest aspecte, va exposar que l'experiència de l'hivern passat "va ser bé", amb un increment d'ocupació de 15 punts i 5.000 passatgers més. De totes maneres Caspers va puntualitzar que el 70% d'aquests clients prové "de la quota domèstica, és a dir viatja entre Palma i Maó".