Air Nostrum reforça la seva activitat a Eivissa amb una tercera freqüència diària a Madrid i noves connexions a Mallorca


Actualizado 11/3/2008 18:11:27 CET

EIVISSA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El conseller de Mobilitat del Consell Insular d'Eivissa, Albert Prats, la directora general de Transport Aeri i Marítim del Govern Balear, Joana Amengual, i el director general d'Iberia Regional Air Nostrum, Miguel Ángel Falcón, van presentar avui la nova operació que la companyia aèria desenvoluparà a les Pitiüses en què s'inclou una tercera freqüència diària a Madrid per permetre l'anada i tornada el dia a la capital del país.

Així, la nova ruta es posarà en marxa el pròxim dia 30 de març fins al 24 de juliol amb la finalitat que els passatgers puguin viatjar a la capital a les 06.00 hores, de dilluns a dissabte, i tornar a les 16.40 hores (de dilluns a divendres) o en el nou vol de les 22.40 hores (de diumenge a divendres).

Es tracta, segons va exposar Falcón, de donar resposta a una reivindicació històrica que s'uneix a les altres dues freqüències que operen en la ruta Eivissa-Madrid, de dilluns divendres, a les 10.40 hores i 18.15 hores.

En l'àmbit interbalear, la companyia també va presentar novetats com són incrementar a 12 les freqüències diàries que uneixen Eivissa amb Mallorca de dilluns a divendres, a vuit, les dels dissabte i a onze les dels diumenges. Al mateix temps, en la ruta amb Menorca es mantenen les quatre freqüències setmanals en cada sentit de dijous a diumenge.

Durant la temporada d'estiu s'incrementaran de dos a sis els vols setmanals en la connexió amb París, i es començarà a operar la ruta amb Màlaga, a través de la posada en marxa de sis vols setmanals en cada sentit. La ruta amb Barcelona quedarà en cinc vols setmanals, i la de València amb quatre.

Així, Amengual va considerar que les connexions entre illes i la península estan "liberalitzades", permetent així que es puguin trobar ofertes a preus molt competitius. Sobre aquesta qüestió, va agregar que una declaració d'Interès General només tindria cabuda si les seves condicions fossin avantatjoses per als ciutadans, al que va recordar que avui "és més costós viatjar entre Eivissa i Mallorca que a Madrid per una declaració mal executada".

Air Nostrum va transportar el 2007 a 500.000 passatgers a Eivissa o des de la Pitiüsa més gran, el que va suposar un increment del 18 % respecte a l'anterior exercici.