Alerta groga en per altes temperatures a Mallorca, i en altres 10 províncies


Actualizado 16/7/2009 14:36:23 CET

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) - -

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta groga (risc) aquest dijous a 11 províncies espanyoles davant de la previsió d'altes temperatures, que podrien arribar als 30 graus. Aquestes són: Sevilla, Còrdova, Jaén, Múrcia, Albacete, Terol, Saragossa, Osca, la Rioja, Navarra i Mallorca.

Així, les temperatures mínimes experimentaran un lleuger ascens a la Península excepte al nord-est i litoral mediterrani, mentre que les màximes ascendiran lleugerament, sent més acusat l'ascens en el Cantàbric oriental, alt Ebre, est de Castella i Lleó i Aragó; en el sud-est es mantindran sense canvis significatius i a Galícia baixaran lleugerament. A Balears es mantindran sense canvis i a les Canàries seran lleugerament més altes.

Els vents bufaran fluixos de direcció variable en les primeres hores a la Península i Balears, augmentant a moderats de component Oest en la meitat occidental peninsular i predominant l'Aquest a l'àrea mediterrània. A les Canàries, moderats del nord-est, amb algun interval fort.

D'altra banda, es produiran precipitacions febles a Galícia, localment moderades, que s'estendran, cap a l'aquest, a l'àrea cantàbrica i nord de Castella i Lleó, i que a l'interior de Galícia i àrea de la Serralada Cantàbrica podran anar acompanyades de tempestes.

A l'interior del quadrant nord-est peninsular i nord de l'Ibèric els cels estaran poc ennuvolats, augmentant a ennuvolats amb núvols d'evolució diürna que a l'alt Ebre, Ibèric, Aragó i nord de Catalunya.

A l'àrea mediterrània, cels ennuvolats en les primeres hores, estenent a poc ennuvolats al llarg del dia. A la resta de la Península, poc ennuvolats igualment. A les Canàries, intervals ennuvolats al nord de les illes i poc ennuvolat al sud. Possibles bancs de boira matinals en el litoral mediterrani andalús i Balears.