Amer assegura que la carn de boví a Balears té la garantia de "màxima qualitat" i passa "estrictes controls"


Actualizado 9/4/2008 16:53:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, va recalcar avui que la carn de boví que surt al mercat de consum humà i als escorxadors de les Balears té garanties "de màxima qualitat" ja que, segons va assenyalar, sempre s'ha portat a terme un "control estricte" sobre la mateixa.

Així ho ha informat avui en relació amb els dos casos de mort que es van donar dilluns passat a Castella i Lleó per la variant humana de l'Encefalopatia Espongiforme Bovina (EEB), la malaltia de Creutzfeldt-Jakob o de les 'vaques boges'. "És important donar tranquil·litat als consumidors" va sostenir.

"Aquestes dues morts són casos de fa temps" va manifestar la consellera, qui va recalcar que existeixen controls per part de la Conselleria de tota la carn que surt a consum humà des de l'any 2000, quan es va donar a conèixer la malaltia. "Aquest és un fet puntual que ve d'endarrera" va recalcar.