Antich assegura que ha vist al Rei "molt simpàtic i en forma" i "tan content com sempre" d'estar a Balears


Actualizado 6/8/2010 15:49:38 CET

Subratlla que el rei Joan Carles s'ha mostrat "molt interessat" a conèixer el projecte de reforma de la Platja de Palma

PALMA DE MALLORCA, 6 Ag. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha assegurat avui, després de ser rebut pel Rei, el rei Joan Carles, al Palau de l'Almudaina, que el monarca està "molt simpàtic i molt en forma i tan content com sempre" d'estar a Balears, on va arribar aquest dijous per passar les seves vacances estivals al Palau de Marivent de Palma.

La reunió mantinguda aquest matí, que s'ha prolongat durant poc més de vint minuts, ha començat amb l'anècdota que el Monarca ha demanat "perdó" davant dels mitjans de comunicació a Antich després d'haver-li fet esperar durant mig minut davant de la porta de la sala en la qual anava a rebre'l.

Durant la reunió, el president de l'executiu autonòmic i el Rei han parlat sobre turisme i sobre la situació actual del sector, en especial, sobre el projecte de reforma de la Platja de Palma, el pla d'acció del qual, que ha estat presentat aquest dilluns, preveu eliminar en els pròxims deu anys entre el 40 i el 60% de les 43.000 places hoteleres que existeixen en aquesta zona turística de la capital balear.

En aquest sentit, Antich ha recalcat que el rei Joan Carles s'ha mostrat "molt interessat" a conèixer el projecte, per la qual cosa s'ha compromès a enviar-li tota la documentació relacionada amb la rehabilitació de la Platja de Palma, el termini d'execució del qual serà de deu anys, amb un pressupost de 3.000 milions d'euros.

Alhora, ha revelat que, com sempre, el Monarca s'ha mostrat "preocupat" pels temes mediambientals davant del que el president del Govern li ha informat que "una de les grans qüestions de la reforma de la Platja de Palma és concertar el projecte econòmic amb la sostenibilitat mediambiental i social".

"PREOCUPACIÓ" PER LA VAGA DE CONTROLADORS

D'altra banda, Antich ha revelat que també han aprofitat la reunió per parlar sobre la possible vaga de controladors i les repercussions que aquesta podria tenir en el turisme balear. Així, el president del Govern ha expressat al Rei la seva "preocupació" per aquest conflicte, mentre que el rei Joan Carles també s'ha mostrat "preocupat per tot allò que pugui influir perquè el tema turístic no vagi com hagués d'anar".

Durant la reunió, Antich també li ha manifestat al Rei que tots els empresaris de les Balears estan "lluitant" perquè la temporada turística "vagi bé", si bé ha reconegut que tant la possible vaga de controladors aeris, com les cendres del volcà islandès "no ajuden" en aquest objectiu.

Així, el president de l'executiu ha lamentat que quan sembla que l'economia està "repuntant", arriben una sèrie de "causes externes", que perjudiquen al turisme. Malgrat això, ha informat al Rei Joan Carles que el turisme de creuers "no para de créixer" a les illes, i alhora l'ocupació hotelera va "bé" durant aquesta temporada, si bé ha dit que caldrà esperar fins a final d'any per saber si ha disminuït la rendibilitat, tenint en compte que aquesta s'ha pogut veure afectada de manera negativa, a causa de la crisi econòmica.