AMP-Bonet qualifica de destructiva la moció sobre la seva reprovació i assegura que va contestar al 76% de les preguntes


Actualizado 2/7/2009 18:37:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de presidència del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, ha considerat avui "destructiva" i dotada de "falta de sentit" la moció presentada pel PP amb l'objectiu de reprovar la seva gestió a l'entendre que aquesta ha pecat de "falta de transparència" -segons els populars- i ha assegurat que el seu departament ha contestat al 76% de les preguntes presentades per l'oposició.

El ple de la institució insular ha rebutjat la moció del PP que també preveia complir al més aviat possible els acords aprovats per unanimitat, així com la presentació en el pròxim ple del dia 30 de juliol el nou Reglament Orgànic per procedir a la seva aprovació inicial.

Sobre aquest assumpte, també es va referir Bonet qui ha remarcat el seu convenciment que aquest s'aprovarà tot i que, va incidir, es realitzarà en el ritme marcat per l'equip de govern de la institució, i no per l'oposició.

Tot i això, el portaveu adjunt del PP al Consell, Fernando Rubio, ha manifestat que no és així ja que l'acord del plenari estableix que s'havia de presentar en el mes de maig.

Els consellers que van intervenir per part dels grups UM, Bloc i PSOE, Miquel Àngel Flaquer, Joana Lluïsa Mascaró i Miquel Ramon, respectivament, van justificar el seu vot en contra de la proposta popular en la "responsabilitat" en el càrrec exercida pel conseller de presidència. Així, Ramon ha remarcat que l'oposició té "dignitat política" gràcies a Bonet, a qui va atorgar un "notable alt" en la seva gestió.

88 SOL·LICITUDS "ESTANCADES"

Rubio ha criticat la "gravetat" que suposa que encara no s'hagin materialitzat alguns acords com els referents al control de les subvencions, la cogestió aeroportuària o les associacions de majors i d'esportistes.

Alhora, va detallar que la seva formació posseeix 88 sol·licituds d'informació "estancades" que el seu grup desconeix "quan ens contestarà, si és que ens contestarà", ha indicat.

Per la seva banda, Flaquer ha afirmat que Bonet sempre ha "escoltat i intentat solucionar" els problemes d'UM, tot i que ha reconegut que desitjaria una "solució" per al Reglament Orgànic, per al que ha ofert tota la "col·laboració" dels 'uemites'.

Mentrestant, Ramon va ironitzar amb la suposada influència del conseller de presidència a l'hora d'avançar en la cogestió aeroportuària i ha assenyalat que, pel que fa a la Comissió Insular d'Urbanisme, el que "té sentit" és que tingui "més pes" el mateix grup que gestiona l'àrea de Territori.

Bonet ha criticat que la proposta del PP, dotada de "falta d'imaginació i iniciativa", es basi en "falsedats o mitges veritats". A més, ha assenyalat que li atribueixen unes competències que no té.

COMISSIÓ INSULAR D'URBANISME

Pel que fa al nou Reglament Orgànic del Consell, ha subratllat que únicament existeixen "diferències" en un article de 114. Per aquesta raó, Rubio li va proposar que "aparqui la Comissió d'Urbanisme" per posar-se d'acord en tota la resta.

D'altra banda, va qualificar al el PP tenir una "filosofia farisea" ja que, segons ha assenyalat, el que prediquen no ho apliquen. Per tot això, Bonet va preguntar amb què "autoritat moral" presenten la moció quan el Consell actualment presenta una "ràtio molt alta" en la resposta a les sol·licituds d'informació que tenia l'equip de govern passat.