L'ajuntament de Palma comença el projecte de rehabilitació dels habitatges socials de Camp Redó


Actualizado 26/1/2011 19:18:11 CET

Es tardaran tres legislatures per concloure el pla integral del barri

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) - -

L'Ajuntament de Palma ha col·locat la primera pedra simbòlica del començament de les obres de rehabilitació dels habitatges socials del barri de Camp Redó, conegut popularment com Corea, que té com a objectiu frenar l'actual degradació de la zona, de de cara a afavorir l'impuls social i econòmic dels seus veïns.

Així, la planificació de la renovació de blocs es desenvoluparà de manera gradual, de manera que la previsió és procedir a la rehabilitació de dos blocs per any. La barriada té 26 blocs, compostos per 568 habitatges, pel que s'estima que no estigui finalitzada fins a d'aquí a tres legislatures.

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, i la regidora d'Habitatge, Magdalena Palou, acompanyades d'altres regidors del consistori i representants del Consell de Mallorca, han participat han participat aquest dimecres a l'acte de col·locació de la primera pedra, al costat de veïns de la barriada que han ajudat a les autoritats a introduir a terra l'urna amb els diaris del dia, dibuixos, un CD-ROM i un escrit sobre el projecte de rehabilitació.

En el seu discurs, la primera edil ha assenyalat que el d'avui és un dia "de reconeixement d'un treball fet" i d'agraïment als veïns als quals "els devíem la dignificació de la seva vida". "Són persones de bé, que han dipositat a les mans de l'ajuntament i del Consorci Riba els seus habitatges, que nosaltres ens comprometem a retornar-les millorades", ha dit. És un projecte "complicat" que, segurament, "tindrà un final feliç", ha sentenciat Calvo.

Per la seva banda, la regidora d'Habitatge ha manifestat que tot i que la intervenció al barri "serà molesta" per als seus habitants, val la pena, "perquè s'executarà pel bé d'ells, i de tota la ciutat".

PRIMERES ACTUACIONS

Avui han començat les obres de renovació del bloc XII, situat al carrer Felip II, número 2, 2a i 2b, i del condicionament de l'espai lliure existent entre els blocs. Es preveu la reestructuració dels habitatges que passaran de les 24 actuals a 19, dotant-los d'una xarxa de telecomunicacions. així s'aconseguirà que tots els pisos compleixin amb la normativa d'espais mínims.

També es preveu la millora de l'accessibilitat, amb la instal·lació d'un ascensor per escala, la dotació d'un espai comunitari en el bloc i l'enjardinament i millora l'espai lliure annex a l'edifici.

El pressupost adjudicat per a la renovació d'aquest primer projecte, per al que es preveu un termini d'execució de 14 mesos, és d'1,1 milió d'euros per a la rehabilitació del mateix i altres 36.876 euros per al condicionament dels espais annexos.

El projecte, redactat per Joan Cerdà, que impulsa l'Àrea d'Habitatge de l'Ajuntament palmesà, a través del Concorci Riba, preveu la renovació de totes les instal·lacions, la dotació d'avenços constructius, relatius al compliment de l'estalvi energètic i l'aïllament acústic.

DOTAR LA BARRIO DE NUEVOS EQUIPAMIENTOS PÚBLICS

La gerent del Consorci Riba, Dania Vivas, ha explicat que està previst enderrocar cinc blocs d'habitatges per a la dotació de nous equipaments públics, i altres dos més per crear un ampli espai verd i un aparcament subterrani.