Antich creu que els resultats electorals de Catalunya no són "extrapolables" a Balears


Actualizado 29/11/2010 16:03:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha admès que en els comicis celebrats aquest diumenge a Catalunya els ciutadans d'aquesta comunitat han exercit un vot de càstig, fent clara referència al PSC, que ha perdut nou escons en relació amb les eleccions del 2006, tot i que ha considerat que els resultats electorals no són "extrapolables" a Balears.

En declaracions als periodistes, el cap de l'Executiu ha indicat que les formacions que han rebut el "vot de càstig", entre les quals també figura ERC, que ha passat de 21 a 10 diputats, hauran d'analitzar el perquè d'aquesta situació. A més, ha remarcat que hi ha hagut un creixement del suport al vot nacionalista, que ha ocasionat que s'hagin "radicalitzat" dues postures: la nacionalista espanyola i la nacionalista catalana, que han afavorit a PP i CiU.

D'aquesta manera, Antich ha destacat que les enquestes prèvies els comicis catalans ja van reflectir que la situació era de "molta dificultat" per al PSC, mentre que en el cas del PSIB "no hi ha cap que no digui que no puja en escons", per la qual cosa, segons ha entès, es tracta de "situacions completament diferents".

El president ha remarcat que els ciutadans saben discernir les discussions entre formacions del fet d'haver de "prendre una decisió per una situació molt específica", ha indicat referint-se a l'expulsió a UM del Pacte. La població de les illes sabrà valorar la "singularitat" del que passa a Balears ja que els presumptes casos de corrupció "ens diferencia un poc d'altres Comunitats Autònomes".

Tot i això, ha posat èmfasi que, al marge d'aquesta "situació singular per un tema molt concret", "no es pot dir que en aquesta legislatura al Govern hi hagi hagut grans problemes o discrepàncies entre les diferents formacions polítiques". En aquest sentit, a més, ha indicat que hi ha alguns partits que, en el seu propi si, tenen "molts més" dilemes que els que té l'executiu balear i que, a més, aquests apareixen diàriament en els mitjans de comunicació, ha dit referint-se al PP de les Balears.

Alhora, ha reconegut que cal analitzar i "tenir en compte" el que ha succeït a Catalunya, "sense perjudici que hi ha una diferència molt gran" de manera que seran les eleccions a Balears, ha afegit.

Finalment, ha donat la seva enhorabona a CiU pels resultats obtinguts i ha recordat que, quan aquest partit governava Catalunya i ell també era president de l'executiu balear, les dues comunitats tenien una "molt bona relació i treball conjunt".