Cañizares nega haver mantingut relacions sexuals amb les cinc menors que asseguren haver-se ficat al llit amb ell


Actualizado 24/11/2010 20:17:44 CET

Diu al jutge que la seva relació amb 'El Brujo' "no era el prou íntima com per parlar de sexe"

EIVISSA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'ex-futbolista del Real Madrid i del València Santiago Cañizares ha negat aquest dimecres que hagi mantingut relacions sexuals amb les cinc menors que asseguren haver-se ficat al llit amb ell, perquè l'hi havia ordenat Tomás Arroyo Rodríguez, 'El Brujo', qui està sent jutjat a Eivissa per presumptament abusar sexualment de 13 menors entre 1995 i 2006.

Cañizares ha declarat per videoconferència davant de la secció de reforç de l'Audiència Provincial, desplaçada a l'illa, i ha recalcat que la relació que mantenia amb 'El Brujo', de 55 anys, "no era el prou íntima com per parlar de sexe".

L'ex-porter valencianista ha assenyalat que la seva relació amb Arroyo, qui s'enfronta amb una pena de 138 anys de presó per 13 delictes continuats d'abús sexual amb abús de superioritat i per altres sis delictes del mateix tipus en els quals suposadament va actuar com cooperador necessari, era "escassa".

En aquest sentit, l'ex internacional espanyol ha dit que es veien amb una periodicitat "bimensual". Concretament, ha indicat que a Eivissa tan sols es veien a l'estiu, durant la "setmana o deu dies" que ell passava de vacances.

Ha assegurat, a més, que quan quedaven en la més gran de les Pitiüses sempre ho feien en presència del seu llavors dona i els seus fills. Acompanyats per aquests, precisament, ha reconegut que va acudir a sopar, juntament amb 'El Brujo', a un restaurant que una de les denunciants té en Portinatx.

Cañizares ha reconegut que veia al suposat mentalista fora de l'illa, en concentracions a les quals assistia amb el seu equip de futbol. I és que, segons el seu testimoni, 'El Brujo' mantenia en 1997, data que li va conèixer, relació amb altres futbolistes del Real Madrid, club en el qual jugava, com Raúl González, Pedja Mijatovic, Rafael Alkorta o José María Gutiérrez, 'Guti'.

En el seu cas, Cañizares ha manifestat que Arroyo li va ajudar a "aixecar l'ànim i a apreciar les coses bones que tenia en la vida". Per aquests serveis, l'ex-jugador madridista assegura que no li ha demanat, ni diners, ni regals.

També ha assegurat que mai s'ha plantejat si 'El Brujo' tenia realment poders sobrenaturals, tal com ell li deia. "Tomás estava convençut que tenia un do i que d'una manera paranormal feia el bé a persones malaltes", ha ressaltat.

L'ex-porter del Real Madrid sí que ha reconegut haver tingut una relació més estreta amb Alberto C.C., l'altre acusat en el procés per al que el fiscal demana 34 anys per sis delictes continuats d'abusos sexuals amb abús d'autoritat.

Sobre Alberto C.C., Cañizares ha explicat que acudia a la consulta que aquest té en el gimnàs que la seva mare té a Eivissa per rebre tractaments de fisioteràpia i osteopatia. "És un noi alegre i de fàcil tracte", ha assegurat de l'altre acusat.

DINERS PER SILENCI

Un dels testimonis cridats a testificar pels advocats de l'acusació ha declarat que 'El Brujo' va arribar a oferir-li entre 8.000 i 10.000 euros si mantenia en silenci les presumptes relacions sexuals que aquest havia mantingut amb les denunciants.

Segons el seu relat, l'oferiment s'ha produït abans que una de les noies, que era parella sentimental del testimoni, posés la denúncia. Llavors, aquesta li va comptar al seu nuvi els supòsits abusos de Arroyo mentre es trobaven a València. A l'estona va arribar a la casa 'El Brujo' i s'ha produït "una situació molt tensa", després de la que, segons el testimoni, li ha ofert, mentre eren a soles, els diners a canvi del seu silenci.

Una altra de les testimonis, L.R., que actualment té 14 anys, ha assegurat davant del tribunal que Arroyo li ha demanat que es despullés quan ella comptava només amb deu anys. Ella ha explicat que no va accedir a quedar-se completament despullada i que va mantenir lloc el biquini.

Ha detallat també que el suposat mentalista li posava proves que consistien que ella donés passos enrere i endavant fins que, a l'ordre d'aquell, saltés cap als seus braços.

Per part dels advocats defensors han declarat, entre molts altres (en total, al voltant de 30, entre les dues parts), dos de les parelles sentimentals de 'El Brujo'. Una d'elles, E.C., que ho ha estat durant set anys, ha explicat que la seva relació es va deteriorar a causa que practicaven poc l'acte sexual perquè a ell "li deixava gairebé sense energies i no podia portar a terme la seva tasca" com mentalista.

Una altra de les seves relacions sentimentals. S.S., que ha hagut de declarar per videoconferència, ha declarat en els mateixos termes quan se li ha preguntat per les relacions sexuals que mantenia amb l'acusat.

També ha declarat B. M., testimoni de la defensa i per la qual, segons ha declarat 'El Brujo' al tribunal, es va trencar el grup. En aquest sentit, Arroyo ha explicat dilluns passat al jutge que les denunciants sentien "gelosia" de B.M., que va arribar més tard al grup, qüestió per la qual, segons la seva opinió, es va dissoldre el contacte entre els quals hi ha. 'El Brujo' també apunta a aquest fet com una de les possibles causes que han pogut motivar la denúncia de les quals, segons ell, un dia han estat les seves amigues.

B.M., per part seva, ha qualificat a les denunciants de "grup tancat" que tractaven a Arroyo amb "afecte" i que es presentaven a casa seva "de sorpresa". Per il·lustrar aquesta última afirmació, ha explicat que, en una ocasió, M.J.P.A., es va presentar a casa d'imprevist i va agafar a Nicolás Olivera, ex-futbolista del València, que estava acompanyat d'ella i 'El Brujo', "s'ho va portar a una habitació i no van tornar fins a al cap d'una hora".

B.M., qui ha explicat que s'encarregava de organizart-li l'aniversari a 'El Brujo', ha assegurat també que aquest li va curar un problema asmàtic i de migranyes "diàries" que patia. Demà està previst que compareguin davant del tribunal 19 perits, entre metges, psicòlegs i psiquiatres.