Consell assegura que ja estan cobrats els 25 milions que el PP reclama al Govern en matèria de serveis socials


Actualizado 2/7/2009 18:20:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha assegurat avui que la institució insular ja ha rebut els 25 milions d'euros en matèria de serveis socials que el grup de consellers del PP critica no haver cobrat encara de l'exercici del 2008 per part del Govern i, per aquesta raó, ha rebutjat la moció presentada pels populars amb l'objectiu d'exigir el pagament d'aquest deute a l'executiu autonòmic.

Durant el ple del Consell de Mallorca, el vicepresident de la institució i conseller insular d'Hisenda, Antoni Alemany, va reiterar que aquesta partida sí que està cobrada tot i que ha reconegut que encara estan pendents de cobrament altres com, per exemple, els convenis per a la creació de noves places de discapacitats, per al que, segons va reiterar, s'estan fent totes les gestions possibles per rebre aquestes quantitats.

D'altra banda, Alemany va negar que existeixi actualment algun problema amb la línia confirmació de 35 milions d'euros -que es va signar el passat 12 de juny-, tal com va insinuar el portaveu del PP al Consell, Jaume Font. Tot i això, ha assenyalat que durant 15 dies va estar la "cosa parada" a causa d'un canvi en el programa de comptabilitat; avui dia "funciona a les 1.000 meravelles", ha matisat.

4,6 MILIONS DE DEUTE

Alhora, en declaracions als periodistes, el conseller va revelar que, a dia d'ahir, havia en tresoreria 4,6 milions d'euros que el Consell tenia pendents de pagar als proveïdors.

En la seva intervenció, Font ha lamentat que la institució no tingui "capacitat d'influència" amb l'executiu balear, així com que no realitzi un "seguiment dels cobraments" i "després hem de fer confirmació", ha afirmat.

De la mateixa manera, ha subratllat que fa uns dies es va signar un conveni amb l'Institut Balear del Turisme (Ibatur) per un import de sis milions d'euros per als pròxims dos anys quan encara no s'han rebut els tres milions del 2008 d'un passat acord.