Mesquida assegura que Europa ha comprovat l'"eficàcia i contundència" del Govern


Actualizado 10/12/2010 19:48:08 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, ha assegurat aquest divendres que els mitjans de comunicació europeus han constatat l'"eficàcia i contundència" amb la qual ha reaccionat el Govern espanyol a l'hora de resoldre el caos provocat en els aeroports del país com a conseqüència del tancament de l'espai aeri després de l'abandonament massiu dels controladors dels seus llocs de treball.

Minuts abans de rebre un guardó per part de les Agències de Viatge de les Balears (AVIBA), Mesquida ha destacat que la premsa europea ha reflectit, tal com ja va passar amb l'erupció del núvol volcànic, la "rapidesa" en la normalització de la situació, cosa que, segons ha ressaltat, s'ha vist com una "fortalesa d'Espanya com a destí turístic".

El secretari general de Turisme ha posat èmfasi que els controladors hauran de pagar les conseqüències del caos provocat en els aeroports i ha postil·lat que "el fet normal és que aquesta situació no els surti gratis".

"El sector turístic ha demanat al Govern eficàcia i contundència i així ha estat com va actuar", ha assenyalat Mesquida, qui, a més, ha incidit que ara hi ha 440 expedients oberts pel que és la Justícia la que haurà de "depurar responsabilitats". En aquest sentit, ha criticat el "comportament salvatge" que van tenir els controladors "segrestant un país".

En qualsevol cas, durant el seu discurs després d'haver rebut el premi, ha assegurat que el Govern espanyol no tornarà a permetre que aquesta situació es torni a repetir, ja que "garanteix la normalitat absoluta" en els aeroports del país.

Per la seva banda, el president del Govern, Francesc Antich, ha recordat que la Fiscalia de Balears ha incoat diligències penals pel conflicte dels controladors. L'Executiu balear el que desitja, ha indicat, és que quedi patent que "aquest tipus d'actuacions no es poden tornar a repetir perquè van en contra de la principal indústria de les Balears, que significa molts llocs de treball".

A més, d'haver creat un problema durant diversos dies, s'ha afavorit una "imatge dolenta per a l'economia d'un país", ha considerat Antich.