Orejudo nega la construcció d'un temple amb diners destinat al desdoblament de la carretera Palma-Manacor


Actualizado 26/1/2011 19:50:41 CET

L'imputat recomana al fiscal Subirán "viatjar més i conèixer altres cultures" per diferenciar un temple d'un xalet

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'ex enginyer en cap de Carreteres del Consell de Mallorca, Francisco Orejudo, ha assegurat davant de la jutgessa instructora del cas Peatge que un temple de meditació construït a Búger i que la Fiscalia adverteix com un xalet aixecat amb fons públics destinats al Palma-Manacor, ha estat executat el 2007 amb les donacions privades dels socis de l'associació de filosofia xinesa a la qual pertany l'edificació.

Durant la seva declaració en qualitat d'imputat davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 5, Ana San José, Orejudo ha negat d'aquesta manera un desviament de diners del Consell a la construcció d'aquest projecte, cost del qual ha pujat a uns 300.000 euros, dels quals ell va aportar dels seus estalvis uns 20.000 com a director de l'entitat Pachi Tanglang, segons han assenyalat fonts jurídiques d'Europa Press.

Tot i això, pese a les detallades explicacions que l'encausat ha aportat durant la seva extensa declaració, el fiscal Miguel Ángel Subirán ha insistit en inquirir-li sobre si el que realment es va aixecar ha estat un habitatge i si a ell es van destinar fons i mitjans previstos per al desdoblament, el que Orejudo ha rebutjat de manera contundent.

És més, quan Subirán ha afirmat que "és la primera vegada que veig un temple amb cuina", l'imputat s'ha permès recomanar-li que "viatge més i conegui altres cultures" per diferenciar un temple d'un xalet, segons fonts presencials en la compareixença. Fins i tot després que diverses vegades el fiscal es referís amb to irònic a l'edificació com "temple-santuari-habitatge", Orejudo ha acabat per respondre: "el primer, no hi ha sants, i el segon, no és un habitatge urbà, sinó un temple".

IMMOBLE CONDICIONAT PER IMPARTIR CLASSES DE MEDITACIÓ

I és que, tal com ha explicat, l'immoble està condicionat perquè en ell s'imparteixin classes de meditació i filosofia xinesa, i ha negat per tant que hi hagi elements propis d'un habitatge com internet i preses de telèfon, tot i que sí "matalassos per tombar-se a terra". El Ministeri Públic sosté, per contra, que es tracta d'un xalet que es va construir mitjançant el inflament de factures per part dels constructors que van portar a terme els treballs i que al seu torn eren subcontractistes de la UTE Desdoblament C-715, els germans Sebastià i Bartolomé Cloquell, membres també de Pachi Tanglang.

Precisament, un d'aquests constructors, assistits pel lletrat Llorenç Gomila, ha manifestat en dependències de la Policia Nacional que les despeses de l'aixecament del temple van anar a càrrec dels diners públics destinat al desdoblament tot i que després van modificar davant de la jutgessa la seva versió dels fets.

Precisament, sobre aquests mateixos fets ha estat interrogada el passat 12 de gener com imputada la companya sentimental d'Orejudo, Mónica Florit, propietària del terreny en el qual ha estat construïda l'edificació i qui va negar en aquesta mateixa línia el desviament de fons a l'al·legar que l'execució de les obres es va portar a terme amb les aportacions dels socis.