La policia nega que el nen trobat en una maleta a Maó fora esquarterat


Actualizado 29/11/2010 16:39:07 CET

MENORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

La mare del nen trobat mort a l'interior d'una maleta en Binidalí (Maó), Mónica J.F, ha confessat que ha matat al seu fill ofegant-lo en la banyera. Així ho ha informat aquest dilluns a Menorca el director insular de l'Administració General de l'Estat a l'illa, Javier Tejero, qui ha confirmat que la dona, de 30 anys, es troba declarant des d'aquest matí davant del jutge d'Instrucció número 2 de Maó.

Tejero ha negat que el cadàver de César fora esquarterat, tal com s'havia apuntat en un primer moment al faltar alguns ossos. En aquest sentit, ha aclarit que existeix la hipòtesi que algun animal podria haver mogut alguna resta òssia.

Segons les investigacions policials, el menor va arribar a Menorca l'1 de juliol del 2008, després de finalitzar el curs escolar a Galícia. Per part seva, la mare es trobava a l'Illa des del març del 2008, on residia amb la seva parella, resident a Menorca, a la qual havia conegut a través de les xarxes socials a final de 2007.

Mónica J. ha explicat als seus cercles pròxims que el nen, una vegada a Menorca, era el seu "nebot" i pel que sembla, segons els indicis recollits per la policia, ho va ofegar en la banyera deu dies després de la seva arribada.

El director insular de l'Administració General de l'Estat ha indicat en roda de premsa que, després de la mort del menor, la mare va evitar el contacte amb els seus pares i avis del nen, residents a Galícia. Alhora, ha recalcat que la dona va fingir a través d'internet que el seu fill estava viu, i fins i tot va arribar a anunciar que el menor havia fet la primera comunió el novembre del 2008.

De moment no s'han produït més detencions en relació amb aquest cas tot i que la investigació es manté oberta pel que no es descarta que pogués haver nous arrestos, tot i que és un extrem poc probable.

La mare ha estat detinguda en el seu domicili per un delicte d'homicidi dolós divendres passat a les 15.20 hores i en el moment de l'arrest es trobava sola en el seu habitatge, ha detallat Tejero.

Per la seva banda, el cap accidental de la Comissaria del Cos Nacional de Policia de Maó, Antonio Bermúdez, ha recalcat la "fredor" de la detinguda, que fins ara ha declarat en tres ocasions en la Comissaria de la Policia Nacional de Maó.

INVESTIGACIÓ

Els objectes trobats al costat del cadàver a l'interior de la maleta han estat determinants per a l'aclariment dels fets, segons ha indicat Tejero. En concret, es van trobar un còmic set d'origen espanyol el nombre de publicació del qual indica que no es podria haver obtingut abans d'abril del 2007.

També es va trobar un rellotge digital taronja i un estoig escolar amb diferents llapis de colors i sota el compartiment en el qual es trobava la goma es va trobar un petit paper on apareixen les lletres C, E, S i una R, així com una J i una S. "Aquesta ha estat la primera prova del nom del menor", ha explicat el director insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca.

La pista de les inicials porta a la Policia Nacional a descobrir que el DNI del nen no havia estat renovat i al posar-se en contacte amb la mare "no dóna explicacions raonables sobre el parador del seu fill".

TROBALLA

El cadàver del nen ha estat trobat a l'interior d'una maleta de viatge de grans dimensions dimarts passat per dos germans que es trobaven buscant llenya en una zona de muntanya sota de Binidalí, al terme municipal de Maó. Tal com ha destacat Tejero, els dos individus van alertar a les 18.30 hores a la Guàrdia Civil de la troballa.

Una patrulla es va dirigir fins al lloc indicat i van confirmar que el crani i els ossos trobats eren de procedència humana i es trobaven en avançat estat de descomposició.