El PP demanarà al Consell la paralització "immediata" del tramvia per l'absència de consens en el seu plantejament


Actualizado 24/11/2010 15:27:07 CET

El Grup Ppopular es mostra obert a participar en futurs estudis per estudiar la viabilitat del projecte

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha informat aquest dimecres que el seu grup presentarà al ple del pròxim 2 de desembre una moció en la qual demanarà la paralització de "manera immediata" de totes les actuacions que s'estan portant a terme per a la implantació del tramvia, per que la institució insular participi de manera "activa" en el projecte.

Així ho ha afirmat Rubio en una roda de premsa, en què ha estat acompanyat per la portaveu adjunta, Clara del Moral, i el conseller Pedro Álvarez. Els 'populars' han recordat que l'article 70 de l'Estatut d'Autonomia dels Illes Balears atribueix les competències en matèria de transport terrestre al Consell, si bé aquestes encara no han estat transferides.

En aquest sentit, Rubio ha criticat que la Institució Insular no s'hi hagi implicat en les decisions que afecten aquest projecte, raó per la qual demanaran la paralització de les actuacions que s'estan fent ara mateix, amb la intenció de participar de manera "activa" en els òrgans de decisió del desenvolupament del projecte.

Una proposta en idèntica línia a l'aprovada aquest dimarts a l'Ajuntament de Palma gràcies als vots de UM i PP, mitjançant la qual el consistori va aprovar exigir la paralització de totes les actuacions que desenvolupa el Govern i l'ajuntament en relació amb la implantació del tramvia. La proposta va comptar amb l'oposició frontal de la resta de grups municipals.

Tot i això, els 'populars' a l'ajuntament es van mostrar totalment contraris a la possibilitat de desenvolupar aquest mitjà de transport, a diferència d'allò expressat avui al Consell Insular, on el Grup Popular s'ha mostrat obert a analitzar i estudiar la viabilitat del projecte, si bé exigeix que es paralitzi el projecte en la seva forma actual.

A més, la moció també pretén que el Consell remeti a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat el contingut d'aquest possible acord, així com les al·legacions que ha formulat el Consell al projecte. Cal assenyalar que ara mateix l'Estudi informatiu del primer tram de la fase I del tramvia i l'Estudi d'impacte ambiental es troben en fase d'exposició pública.

En el cas que el Govern decidís continuar amb el projecte, Rubio ha assenyalat que "pot continuar", si bé ha postil·lat que la Conselleria hauria d'escoltar a les institucions implicades.

CASERNA CARRABINERS DE LA COLÒNIA DE SANT JORDI

D'altra banda, el PP presentarà una altra moció en el pròxim ple referent a l'enderroc de la Caserna de Carrabiners de la Colònia de Sant Jordi, que la setmana passada va estar derruït totalment.

Els 'populars' pretenen que els serveis jurídics del Consell estudiïn l'enderroc d'aquest immoble per investigar si s'han pogut donar fet constitutius de delicte i posar-los en coneixement de la Fiscalia de Balears.

Rubio ha explicat que aquest edifici tenia un valor patrimonial recolzat per diversos sectors i entitats com el Ministeri de Cultura o l'associació conservacionista ARCA, que en 2009 ha instat la iniciació del procediment perquè fora declarat com un ben catalogat.

L'Ajuntament de Ses Salines va iniciar les obres de demolició del mateix en 2009, que van estar paralitzades per un inspector de Patrimoni. Alhora, el Consell va dictar una resolució de suspensió d'obres en la que s'instava a l'ajuntament a garantir la preservació de l'immoble. Tot i això, el passat 18 de novembre el consistori va procedir a enderrocar totalment la caserna.

PRESSUPOSTOS

Rubio ha estat preguntat pels periodistes sobre la negociació dels pressupostos del pròxim any del Consell, la qual, segons ha indicat, encara no ha començat. El portaveu ha dit que de moment només disposen de l'esborrany dels comptes, el qual està sent modificat. Per aquesta raó, ha assegurat que fins que no tinguin una proposta més definitiva no es posicionaran en aquest assumpte.

D'altra banda, el 'popular' ha criticat la "incompetència" i "gestió dolenta" de l'equip de govern per haver deixat de gastar sis milions d'euros de les partides de serveis socials del 2009. "El que es deixi de gastar diners en temps de crisis en política social ens semblen dades negatius".