Ana Torroja declara demà a Palma com imputada en el cas Llampec per un presumpte delicte de frau fiscal


Actualizado 17/6/2009 17:10:20 CET

L'Agència Tributària li atribueix un deute fiscal de 655.000 euros

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

La cantant i ex component del grup Mecano, Ana Torroja, declararà demà davant del jutjat d'instrucció número 7 de Palma, com a imputada dins del cas Llampec, després que l'Agència Tributària li hi hagi atribuït un deute fiscal de 655.000 euros, i després de detectar-se els seus vincles professionals amb el despatx d'advocats Feliu de Palma, assessoria legal sobre la qual pesen diverses sospites d'estafa investigades en aquest procediment.

En concret, la declaració tindrà lloc a partir de les 10.30 hores davant del magistrat Antoni Garcías, que instrueix la causa, i durant la compareixença l'artista haurà d'explicar les suposades relacions de la seva empresa Carlitos Way amb el despatx Feliu, que segons les indagacions realitzades fins ara hauria ordit un entramat milionari de frau fiscal.

Torroja, a través dels seus advocats, havia demanat la nul·litat del cas i que alhora es declaressin nuls com proves els registres portats a terme al bufet Feliu així com les intervencions telefòniques realitzades a les investigacions. Tot i això, el jutge ha rebutjat el recurs de la cantant i per tant haurà de prestar declaració per la seva presumpta implicació en aquesta suposada trama de corrupció, investigada des d'abril de 2007.

Les sospites van començar quan, durant de la investigació del cas, diversos dels clients de l'assessoria Feliu van acabar com a imputats. Tots ells van al·legar en la seva descarregada que eren residents fiscals a Anglaterra i que, per tant, no tenien obligació de declarar o pagar els seus impostos a Espanya sobre determinades operacions immobiliàries o financeres o respecte al seu patrimoni.

També Ana Torroja va al·legar davant d'Hisenda que no era resident fiscal a Espanya i de la mateixa manera que la resta de clients de l'assessoria assenyalava El Regne Unit com la seva residència. D'aquesta manera, la cantant apareixia com suposada implicada l'abril del 2007, com a administradora única de l'empresa Carlitos Way, constituïda el 2004 i dedicada a donar serveis en restaurants.

Hisenda ha calculat una quota presumptament defraudada per Torroja d'uns 475.000 euros en un dels anys i un altre deute d'al voltant de 180.000 euros en el segon exercici fiscal. Ara l'artista haurà de dipositar, per fer front a les possibles responsabilitats civils del cas, més d'un milió d'euros que li seran exigits pel jutjat.

L'última vegada que va sortir en els mitjans ha estat com a conseqüència d'un greu accident de trànsit que s'ha fet juntament a la seva amiga, l'ex miss Espanya Esther Arroyo. Les dues i les seves respectives parelles van patir ferides greus.

OPERACIÓ LLAMPEC

Cap recordar que la investigació judicial de l'Operació Llampec ha estat iniciada el passat 26 d'abril del 2007 pels Jutjats d'Instrucció número 1, 11, 12 i 7, que van instruir les diligències relacionades amb els registres que es van portar a terme aquesta mateixa jornada al bufet d'advocats de Miquel Feliu al Passeig Mallorca, en la notaria 'Herrán i Delgado Notarios' del carrer Unió i en una sucursal bancària de la zona, tots ells ubicats a Palma.

Durant el període previ al començament de l'actuació judicial, l'Agència Tributària va investigar durant diversos mesos la presumpta canalització de diners a través de paradisos fiscals, el blanqueig de capitals, les dobles vendes de solars i una altra sèrie de vendes concretes, ja que el bufet Feliu es trobava relacionat amb 816 societats que tenien uns actius declarats per import de 307 milions d'euros.

El setembre d'aquest mateix any el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma de Mallorca va denegar la petició de presó incondicional sol·licitada pel fiscal Anticorrupció de les Balears, Juan Carrau, i les acusacions particulars per a l'advocat Miquel Feliu, principal imputat en la 'Operació Llampec', que investiga el presumpte frau en les dobles vendes de solars en Cala Llamp a Andratx (Mallorca), frau a la Hisenda Pública, estafa i blanqueig de capitals.