Els quatre imputats arriben a l'Audiència on arrenca el primer dels judicis per corrupció urbanística


Actualizado 5/5/2008 13:16:36 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 de maig (EUROPA PRESS)-

L'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, l'ex zelador d'Obres municipal, Jaume Gibert, i el lletrat de l'Ajuntament de la població, Ignacio Mir, han arribat avui cap a les 09.15 hores a la seu de l'Audiència Provincial de Palma, on a les 10.00 hores aproximadament donarà començament el primer dels judicis per una de les 67 peces en les quals està dividit el major cas de corrupció urbanística de les Balears.

El primer a arribar va ser Hidalgo, qui ho va fer acompanyat del seu advocat, Rafael Perera a les 09.17 hores, seguit per Massot, qui va travessar la porta de l'Audiència a les 09.18 hores i a qui esperava a l'interior del recinte el seu lletrat, Miquel Capellà.

Després va arribar l'advocat municipal, qui és defensat pel lletrat Josep Zaforteza, mentre l'últim a acudir al lloc va ser Gibert, la defensa del qual va a càrrec de l'advocat Juan Luis Matas. A l'Audiència van arribar a primera hora del matí els fiscals Anticorrupció, Joan Carrau, i el fiscal Pedro Horrach.

Els quatre imputats van arribar en cotxes particulars al recinte i van haver de passar els controls de seguretat envoltats pels nombrosos periodistes i fotògrafs acreditats per al judici, que estarà presidit pel magistrat de la Secció Segona de l'Audiència, Juan Catany, i pels dos jutges que formen part de la mateixa, Juan Pedro Yllanas i Diego Gómez-Regne.

El procés que es jutja en aquest cas es refereix a la construcció presumptament il·legal d'un xalet de l'exalcalde, que en seva execució haurien col·laborat els altres tres imputats. A més, la vista quanta amb acusació particular, en representació del consistori andritxol i de l'edil de UM a l'Ajuntament, Isabel Alemany, i d'un Policia Local del municipi.

La Fiscalia acusa Hidalgo dels delictes de falsedat, prevaricació urbanística i delicte contra l'ordenació del territori. En l'escrit d'acusació, el Ministeri Públic sol·licita sis anys de presó per falsedat, així com una multa de 100 euros durant 20 mesos i la inhabilitació especial per a un càrrec públic en l'administració per un temps de sis anys.

Sobre Gibert, l'acusació del Ministeri Públic passa pels delictes de falsedat i contra l'ordenació del territori, pels que es demanen sis anys de presó i inhabilitació especial per a càrrec públic, mentre que a l'exdirector general d'Ordenació del Territori se l'acusa d'un delicte de prevaricació urbanística pel que el fiscal sol·licita dos anys de presó i inhabilitació especial per a càrrec públic per un període de deu anys.

En l'escrit d'acusació també s'imputa al lletrat de l'Ajuntament, José Ignacio Mir, d'un delicte de prevaricació urbanística, pel que se sol·licita una pena d'un any de presó i inhabilitació especial per a càrrec públic per un període de deu anys.

Està previst que durant el judici, que durarà durant tres dies, testifiqui Gabriel Cañellas Rotger, enginyer agrònom i fill de l'expresident del Govern Gabriel Cañellas, diversos agents de la Guàrdia Civil del Seprona, la regidora de UM a l'Ajuntament d'Andratx, Isabel Alemany, i l'arquitecta Cinta Moyá, entre d'altres de les persones que seran citades.