Gibert assegura que no va inspeccionar la construcció de la nau per por de represàlies de l'exalcalde


Actualizado 5/5/2008 22:12:26 CET

PALMA DE MALLORCA 5 de maig (EUROPA PRESS)

L'ex zelador d'Obres de l'Ajuntament d'Andratx, Jaume Gibert, va assegurar durant la seva declaració que no va inspeccionar la construcció de l'ampliació de la nau agrícola de l'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, per por de represàlies, ja que l'ex primer edil el va amenaçar amb mandar-lo "al puta carrer" si paralitzava la construcció de la mateixa. "No vaig parar l'obra perquè era de l'alcalde", va manifestar.

Així ho va assegurar durant la seva declaració i a preguntes de la Fiscalia, amb la qual la defensa de Gibert ha pactat la confessió diversos delictes a canvi d'una reducció de les penes. Així, l'ex zelador ha reconegut que va declarar sota secret de sumari la comissió de diversos delictes juntament a la resta d'imputats i que ha col·laborat amb la Justícia.

Gibert va admetre que no tenia por de l'alcalde però que sí estava "preocupat" tot i que també va apuntar que no va creure necessari inspeccionar la construcció a causa de què no creia que hi pogués haver un canvi d'ús sobre la llicència sol·licitada per l'ampliació de la nau i que aquesta es pogués convertir en un habitatge.

En aquest sentit, va assenyalar que va detectar que es tractava d'un habitatge arran d'una denúncia presentada contra la mateixa i va sostenir que quan va observar la construcció que havia en el terreny "tenia la mateixa forma que un magatzem". "En principi jo vaig creure que era una nau, però arran de la denúncia vaig veure els porxos i l'antena parabòlica" va sostenir.

Alhora, l'exfuncionari va acusar l'advocat de l'Ajuntament, Ignacio Mir, d'haver participat en un negoci de compravenda de terrenys, cosa que el lletrat va negar en la seva declaració d'aquest matí. Gibert va assegurar que van comprar la seva participació a l'arquitecta Isabel Seguí per prop de 30.000 euros.

L'ex zelador municipal està acusat dels delictes de falsedat i contra l'ordenació del Territori, pels que el Ministeri Públic sol·licita sis anys de presó i d'inhabilitació especial per a càrrec públic.

El judici es reprendrà demà a les 09.30 hores en la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma amb la compareixença de diversos testimonis i agents policials.