Mir afirma que tornaria a signar l'ampliació de la nau agrícola amb el mateix expedient i el mateix informe


Actualizado 5/5/2008 19:45:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 de maig (EUROPA PRESS)

L'ex lletrat de l'Ajuntament d'Andratx, Ignacio Mir, ha afirmat avui que tornaria a signar l'ampliació de la nau agrícola de l'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, amb el mateix expedient i el mateix informe realitzat per l'aleshores cap de l'àrea d'Urbanisme del consistori, Jaume Massot, ja que segons va assenyalar, l'informe jurídic que va signar venia avalat per l'existència d'una edificació al lloc "que no era de nova planta ni estava en estat ruïnós".

Mir va descartar que no s'hagués demanat informes a la Conselleria d'Agricultura i Pesca relatius a la llicència d'ampliació per a la nau agrícola de l'exalcalde amb la intenció d'ocultar que s'estava construint un habitatge, sinó perquè en algunes peticions d'ampliació d'aquest tipus de construccions "no se sol·licitaven permisos a la Conselleria d'Agricultura" i en concret en aquest cas tampoc, perquè l'informe realitzat per Massot no preveia canvi d'usos de la construcció.

Sobre la forma de treballar a l'Ajuntament, Mir va indicar que es repartia els torns de treball amb l'altre advocat del consistori acudint el mateix un parell de dies a la setmana i va manifestar que a l'hora de signar els informes jurídics amb Massot, parlaven abans i debatien els aspectes sobre els quals no estiguessin d'acord, abans de signar informes que poguessin resultar contradictoris.

Així, durant l'interrogatori del fiscal i els lletrats, Mir va assenyalar que la seva relació amb l'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, era "gairebé nul·la" perquè havien "xocat" un parell de vegades amb anterioritat i "no hi havia molta relació" entre ells, subratllant desconèixer si l'ex primer edil es dedicava a l'agricultura a les seves estones lliures. "Per donar llicència d'ampliació de magatzem agrícola no fa falta ser pagès" va assenyalar.

Alhora, va negar haver participat al costat de l'exalcalde, Eugenio Hidalgo, l'ex zelador, Jaume Gibert, i l'ex arquitecta municipal, Isabel Seguí, en negocis de concessió de llicències i de compravenda de terrenys al terme municipal, tot i que, segons el fiscal Pedro Horrach, els altres tres implicats en aquestes accions han declarat el contrari.

El Ministeri Fiscal sol·licita un any de presó pel lletrat municipal per un delicte de prevaricació urbanística, així com la inhabilitació especial per càrrec públic per un període de deu anys. El judici ha quedat suspès fins les 16.30 hores quan està previst que declarin l'ex zelador, Jaume Gibert i l'excap d'Urbanisme i exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot.