L'exalcalde diu que va construir el xalet pensant que "era legal" i que no va voler donar-li ús particular


Actualizado 5/5/2008 14:54:51 CET

PALMA DE MALLORCA 5 de maig (EUROPA PRESS)

L'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, ha assegurat avui que no va construir el seu xalet en una finca classificada com Àrea Rústica d'Interès Paisatgístic (ARIP) amb la intenció de donar-li l'ús d'un habitatge particular i va assenyalar que, en tenir les llicències verificades per la Comissió d'Urbanisme municipal per a l'ampliació d'un magatzem agrícola, va pensar que la construcció de l'edificació "era legal", si bé va admetre que no es "va ajustar" al projecte inicial signat per un enginyer agrònom, Gabriel Cañellas, qui havia dissenyat un projecte d'ampliació de magatzem agrícola i no d'un habitatge unifamiliar.

Així ho va assegurar en resposta a l'interrogatori del fiscal Anticorrupció, Joan Carrau, qui continua formulant preguntes a l'exalcalde, per determinar les circumstàncies de la construcció del xalet de l'ex primer edil amb permisos d'ampliació d'una nau agrícola en una zona ARIP del municipi d'Andratx que es jutja en aquesta primera causa emmarcada dins de les 67 que formen part del sumari del major cas de corrupció urbanística de les Balears.

Hidalgo va admetre que va construir l'habitatge però "no amb la intenció que el seu ús fos particular", recalcant que estava convençut que tenia "una llicència legal" que havia passat per la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx i va subratllar que pensava que aquesta "era totalment legal". "Em vaig fer l'edificació on devia, perquè pensava i segueixo pensant que està ben feta", va sentenciar.

El fiscal va intentar provar que l'ex primer edil va ocultar el seu xalet sota l'aparença d'una nau agrícola i per a això va demanar la reproducció de fins a quatre cintes en les quals es reprodueixen converses punxades per agents del Seprona en les que s'escoltava a Hidalgo manifestant la necessitat de "trobar un poni" o portar "sacs d'alfals" per donar a la construcció l'aspecte de nau agrícola de cara a les possibles inspeccions de les autoritats.

Sobre aquesta qüestió, l'ex primer edil va assenyalar que el poni era un regal per al seu nét "com el regal de qualsevol avi, com s'estila a Mallorca" mentre que va apuntar que la menjada dels animals es devia que al lloc ja havia hagut presència d'alguns, com gallines i galls dindis.

Alhora, l'exalcalde va assegurar no saber res sobre la desaparició de diversos dels expedients relatius a aquesta construcció i va mantenir que aquesta documentació la manegen els tècnics encarregats de la seva tramitació. Hidalgo també va manifestar no recordar si en aquell temps sabia que existia un expedient de demolició sobre part de l'habitatge.

(((HI HAURÀ AMPLIACIÓ)))