Antich afirma que l'acord d'AENA és una notícia "extraordinàriament positiva" per als aturats de les Balears


Actualizado 16/3/2011 15:38:43 CET

El president autonòmic creu que "no és lògic" que la porta d'entrada a les Illes "la gestioni una empresa privada"

PALMA DE MALLORCA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) - -

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha assenyalat aquest dimecres que el principi d'acord al qual han arribat els sindicats i AENA és una notícia molt bona per a tots els ciutadans de les Balears" i "extraordinàriament positiva" per a les persones que no tenen feina en la comunitat, perquè "el fet que puguin arribar un milió de visitants més aquesta temporada, suposarà una oportunitat perquè es puguin contractar a 10.000 persones" en els pròxims mesos.

Així ho ha destacat en roda de premsa el cap de l'Executiu illenc després de ser després de preguntar-li per l'acord al qual han arribat els sindicats CCOO, UGT, i USO en AENA amb el gestor aeroportuari, i alhora ha manifestat que "la possibilitat d'una possible vaga atemptava contra la nostra principal activitat, que és el turisme", especialment, ha dit, en un moment en el qual les previsions d'arribada de turistes són molt bones.

És per aquesta raó, que Antich ha insistit que ell sempre ha lamentat la situació d'una possible vaga, a causa que es posava en perill les bones previsions turístiques i, amb això, la contractació de persones desocupades per treballar en el sector.

"Estem vivint una crisi de cavall, en què estem trencant-nos la cara per aconseguir la recuperació, per tant aquesta vaga hauria estat un gran inconvenient per a nosaltres", ha sentenciat el president.

ADVOCA PER UNA FÓRMULA ESPECÍFICA PER A LES ILLES

Pel que fa al model de gestió més adequat per als aeroports de la CA, el cap del Ejecutiu balear ha reiterat el seu desacord que una empresa privada pugui gestionar unes infraestructures que són "elements estratègics" per a l'economia de les Balears, i perquè a més són les porta d'entrada dels residents a l'arxipèlag.

"No estem d'acord amb el fet que qualsevol empresa privada gestioni els aeroports de les Illes, entre d'altres coses perquè els aeròdroms de les Balears, de la mateixa manera que els de les Canàries, són la porta d'entrada de la nostra principal activitat econòmica, que és el turisme", ha remarcat sobre aquesta qüestió.

Antich ha explicat que "ha demanat al Ministeri de Foment que estudiï una fórmula específica per als aeroports de l'arxipèlag" i, en aquest sentit, ha advocat per "la possibilitat d'una gestió específica dels aeroports en la qual tingui participació la comunitat autònoma", ha destacat.