Antich assegura a Eivissa que aquesta és la legislatura en la qual "més s'ha invertit" en educació a les Pitiüses


Actualizado 26/1/2011 19:55:05 CET

El president del Govern participa en la col·locació de la primera pedra del CEIP Sa Celler

EIVISSA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha assegurat a Eivissa que, "tot i la crisi econòmica", aquesta és la legislatura en la qual "més s'ha invertit" en educació a les Pitiüses.

El cap de l'Executiu balear, que s'ha desplaçat a la pitiüsa més gran per participar en la col·locació de la primera pedra del Centre d'Educació Infantil i primària de Sa Celler, ha assenyalat que en aquests quatre anys s'ha finalitzat la reforma de tres centres educatius.

Antich, qui ha estat acompanyat pel conseller balear d'Educació, Bartomeu Llinàs, el president del Consell, Xico Tarrés, l'alcaldessa d'Eivissa, Lurdes Costa, la directora general de Planificació i Centres Educatius, Elvira Badía, i el gerent de l'Ibisec, Francisco Fernández, s'ha referit també a la "millora d'infraestructures educatives", portada a terme en aquesta legislatura, així com en la posada en marxa de l'"aula digital" i d'un "pla de guarderies importantíssim".

A més, a aquesta tasca en matèria educativa es summa la inauguració del nou conservatori, que té previst celebrar-se aquesta tarda.

Amb tot, el president autonòmic ha destacat que, amb la formalització del començament de les obres de Sa Celler, que suposa la setena actuació portada a terme al municipi dels nou centres previstos, s'està executant el "76% de la inversió" prevista per l'executiu balear en el que a centres educatius en Vila es refereix, xifrada en 21,2 milions d'euros -el 42% dels 49 milions que el Govern té previst invertir a l'illa-.

"Em causa satisfacció estar aquí en la primera pedra de l'escola de sa Celler, perquè significa donar un pas més en la idea que la formació és la millor herència que podem deixar-lo als nostres nens i nenes", ha subratllat.

Les obres del nou col·legi, que s'ubica al solar on estava situat el pàrquing del carrer Múrcia, tenen un pressupost de 4,2 milions d'euros. El centre, a més, tindrà capacitat per a 450 alumnes -150 d'infantil i 300 de primària-, i s'espera que estigui finalitzat en 12 mesos.

A més d'aquesta obra, la Conselleria balear d'Educació i Cultura té també en cartera la reforma del CEIP Poeta Villangómez i la reforma i ampliació del CEIP Can Cantó, tot i que aquest últim projecte encara es troba en fase de licitació.

De moment, estan encara en fase de redacció el projecte de construcció del CEIP Sa Joveria i la reforma del CEIP Can Misses, l'estructura del qual va evidenciar l'aparició d'esquerdes per la qual es van haver de desallotjar algunes dependències del centre l'any passat.