Antich i Blanco signen demà un conveni per valor de 37,5 milions per millorar les infraestructures a Balears


Actualizado 28/12/2010 19:31:59 CET

MADRID, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, i el ministre de Foment, José Blanco, signaran aquest dimecres a Madrid un conveni de col·laboració que permetrà l'execució de diferents actuacions en matèria d'infraestructures en la comunitat per valor de 37,5 milions d'euros.

Concretament, Foment dedicarà 23 milions d'euros per al desenvolupament del tren a Mallorca, 14 milions per al Port de Ciutadella i mig milió d'euros per a les tasques de drenatge de les autopistes d'Eivissa.

Aquest acord va estar autoritzat dijous passat pel Consell de Ministres i està previst que, després de la firma del conveni, Antich i Blanco expliquin en una compareixença conjunta l'abast d'aquestes inversions.

Segons ha explicat l'Executiu central després del Consell de Ministres, les quantitats pactades inclouran també els costos de les expropiacions necessàries, que seran gestionades el Govern.

Cal recordar que l'Estatut d'Autonomia de Balears preveu, en la seva disposició transitòria novena, el desplegament d'inversió estatal per una quantitat no inferior als 2.800 milions d'euros durant el període 2008-2014.

D'aquesta quantia, li correspon al Ministeri de Foment una inversió per al 2010 i 2011 de 87,5 milions d'euros. En aquest sentit les actuacions del conveni que se signarà demà se cenyeixen al present exercici, mentre que els 50 milions restants seran per a les iniciatives previstes per a l'any que ve i que seran objecte d'una addenda a l'esmentat conveni.