Antich creu que l'economia afermarà la seva recuperació en 2012 després de les bones perspectives turístiques per a 2011


Actualizado 16/3/2011 16:12:55 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president balear, Francesc Antich, ha confirmat aquest dimecres les bones perspectives econòmiques per a Balears en 2011, que se sustenten, segons ha remarcat, en l'estimació d'un increment d'un milió de visitants en la temporada turística que ve, i que són dades que "inviten a ser positius".

Tot i això, amb vista al 2012 Antich s'ha mostrat prudent a l'hora de fer una previsió de creixement i simplement s'ha remès a l'informe econòmic elaborat per BBVA Research, que estima que l'economia balear pot experimentar un creixement superior a l'1% durant el present any i progressar a una franja pròxima a una pujada del 2,5% del PIB regional per a 2012.

En aquest sentit, el president balear ha assenyalat que en 2011 "hi ha un canvi respecte al creixement econòmic", el que ha portat a la Conselleria d'Economia ha revisar a l'alça les previsions per a l'aquest any, i passar d'una estimació inicial del 0,6% a situar-se en una forquilla d'entre el 0,8 i l'1,3% d'augment del PIB, "que coincideixen amb les dades ofertes per la Fundació BBVA", ha destacat.

"Al 2012 el creixement podria estar entorn del 2,5% en positiu, de manera que Balears seria una de les CA que consoliden de manera més ràpida la sortida de la crisi", ha argumentat el cap de l'Executiu autonòmic sobre aquesta qüestió.

En aquest sentit, ha afegit que Balears "té bones perspectives amb vista a la temporada turística" i ha destacat que "som una de les CA que tenen un millor comportament en matèria d'atur".

"Són dades que conviden a ser positius" ha afirmat, i alhora ha afegit que "mentre hi hagi persones i famílies sense recursos en la CA, el Govern no cessarà a aplicar mesures extraordinàries per ajudar-los", ha postil·lat.