Antich dóna "l'enhorabona" als grups parlamentaris per l'aprovació unànime de la Llei del Sector Públic


Actualizado 20/7/2010 17:16:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha donat aquest dimarts la seva "enhorabona" a les diferents forces polítiques amb representació parlamentària després de l'aprovació per unanimitat de la Llei del Sector Públic Instrumental, amb la qual es pretén exercir un major control sobre les empreses i organismes públics amb la finalitat d'impedir l'aparició de nous casos de corrupció.

El cap de l'Executiu autonòmic ha destacat el "gran consens" entre els diferents grups parlamentaris, que, segons la seva opinió, "demostra la sensibilitat de les forces polítiques" davant de la idea de "posar ordre" en el funcionament i la gestió de les empreses que són titularitat de la Comunitat Autònoma.

En aquest sentit, Antich ha assegurat que aquesta nova Llei pot significar "un abans i un després" en el funcionament de les administracions, que, segons la seva opinió, actuaran a partir d'ara "d'una manera més servicial cap a la gent" i "amb molta més transparència".

Alhora, ha subratllat el "molt bon treball" portat a terme per la Conselleria de presidència per impulsar el text, si bé ha reconegut que "si no hagués estat per la gran sensibilitat i la voluntat d'acord de les grans forces polítiques" la seva aprovació final "no hagués estat possible".

Minuts abans de la votació de les quatre esmenes presentades pel PP a la nova normativa, que finalment han estat rebutjades tot i haver arribat a un acord durant el tràmit parlamentari en les 80 restants presentades pels partits de l'oposició, el portaveu del grup parlamentari popular, Antoni Pastor, ha asseverat que "no té cap sentit" que els partits que conformen el Govern s'oposin a elles, ja que la seva finalitat és que hi hagi "més control" al sector públic i que la Llei sigui "més eficient".

En relació amb aquestes esmenes, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, s'ha mostrat "sorprès" que els populars estiguin d'acord amb els controls que estableix la nova Llei i que, tot i això, presentessin al seu moment esmenes a la totalitat del text. Tot i això, ha destacat l'"ampli" acord que hi ha hagut a l'hora de redactar la norma, ja que "més d'un 90% dels articles tenen consens".

Tot i tot, Barceló ha recordat que amb aquesta Llei "no serà suficient" per controlar completament la corrupció, ja que, segons la seva opinió, els partits polítics i les administracions hauran de portar a terme més accions per impedir que tornin a succeir fets com els ocasionats durant la passada legislatura. Segons el portaveu del Bloc, en el passat mandat hi ha hagut persones "que es van aprofitar de la situació de poc control per portar a terme les accions de corrupció". Per aquesta raó, ha insistit que la Llei aprovada aquest dimarts és "important" ja que permet controlar les empreses públiques que han estat, ha dit, "malament aprofitades" llavors.

En aquest sentit, el portaveu del grup parlamentari socialista, Antoni Diéguez, ha assegurat que a partir d'ara "serà molt més difícil que passin coses com les que han passat", en relació amb els casos de corrupció destapats fins ara a Balears, ja que la finalitat de la Llei és "evitar que hi hagi desordre i descontrol" en la gestió de les empreses públiques.

Així, ha destacat que aquestes deuran "rendir comptes" cada sis mesos al Parlament mitjançant la presentació dels seus comptes davant de tots els grups polítics, fet que suposa, des del seu punt de vista, "un avanç molt important des del punt de vista de la transparència".