Antich inaugura el Centre de Salut de la Platja de Palma que donarà atenció sanitària a més de 17.000 persones


Actualizado 20/4/2009 15:55:24 CET

És el primer que comença la seva activitat després de la implantació de la Recepta Electrònica i la Història de Salut informatitzada, que permet un millor accés a la història del pacient

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, va inaugurar avui el nou Centre de Salut de la Platja de Palma, que permetrà oferir un millor servei a un total de 17.220 residents de la zona, amb el principal objectiu de millorar l'assistència dels ciutadans adscrits fins ara a la Unitat Bàsica de Can Pastilla i a la població adscrita a l'actual Centre de Salut de S'Arenal. Tot això, sota un pressupost de 2.372.932 euros.

En declaracions als mitjans, Antich ha assegurat que amb la inauguració d'aquest centre, que entrarà en ple funcionament dijous que ve, dia 23 d'abril, es demostra que la salut és "una prioritat" per a l'actual Executiu autonòmic. En aquest sentit, ha recordat que entorn d'aquesta prioritat es troba l'objectiu del Govern de "dotar d'aquestes millores en la sanitat a tota la població de l'arxipèlag".

A l'acte també va acudir el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, així com una representació de regidors de l'Ajuntament de Palma, com és el cas de la titular del departament municipal de Salut, Begoña Sánchez, qui ha remarcat el caràcter de "referència" d'aquest centre sanitari. Tot i això, també va acudir l'ex consellera del ram durant la passada legislatura, Aina Castillo.

D'aquesta manera, cal destacar que el Centre de Salut disposa d'una superfície construïda de 1.125 metres quadrats i repartits en tres plantes. Entre els serveis que formen part de la cartera del centre es troben, entre d'altres, una unitat de tractament del tabaquisme, una unitat d'atenció a la dona, consulta d'infermeria, zona de cirurgia menor, així com programes d'atenció de malalties cròniques com són les diabetis, o la hipertensió.

Al centre treballaran un total de 32 professionals, dels quals 10 seran metges de capçalera, tres pediatres, 10 infermers i infermeres, una llevadora, un auxiliar d'infermeria, així com un total de set auxiliars administratius.

HISTÒRIA DE SALUT INFORMATITZADA

Amb la implantació del servei de Recepta Electrònica i de la Història de Salut informatitzada a l'arxipèlag, es redueixen en gran part, en el primer dels casos, les cues o les esperes en les consultes dels facultatius, ja que els pacients que així ho tinguin disposat, per part del metge, poden acudir, sense previ pas pel centre, a la farmàcia a la recerca de les seves medecines.

En el cas de la Història de Salut informatitzada, els metges podran accedir directament des de l'ordinador de la consulta a la història clínica de l'hospital de Son Llátzer i les proves complementàries com analítiques, radiologia, entre d'altres, que s'hagin practicat al malalt.