Antich no dóna per trencat el Pacte, malgrat que un sector del PSIB advoca per desprendre's d'UM


Actualizado 4/12/2009 16:09:11 CET

El president de UM promet a Antich que UM votarà a favor dels Pressupostos autonòmics del 2010, inclòs el parlamentari Bartomeu Vicens

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, no dóna, de moment, per trencat el pacte de governabilitat, sinó que aposta per aconseguir una solució que doni estabilitat entre avui i demà a les institucions, tot i que un sector del PSIB advoca per desprendre's d'UM, segons va revelar avui el president 'uemita', Miquel Ángel Flaquer, després de la reunió que els dos dirigents van mantenir aquest matí al Consolat de Mar.

En declaracions als mitjans, Flaquer ha considerat un "greu error" la posició dels dirigents socialistes que creuen que s'hauria de "prescindir" de UM, tot i que ha remarcat que ha vist a Antich amb una "actitud molt constructiva i de diàleg i d'intentar arreglar les coses, perquè desitja que tot torni a la normalitat".

Així, ha destacat que ell tampoc dóna per trencat el pacte, a pesar del "greu problema" que, segons la seva opinió, existeix a l'Ajuntament de Palma, on un grup, referint-se d'EU, es va dedicar aquesta setmana a "insultar-nos".

En aquest sentit, el president de UM no ha descartat la possibilitat d'arribar a acords que afectin per separat al consistori de Palma, al Consell de Mallorca i al Govern, en el cas que sigui impossible mantenir el pacte de governabilitat en alguna d'aquestes institucions, tot i que hauran de ser "coherents i amb sentit comú".

D'altra banda, es va comprometre davant d'Antich a recolzar els pressupostos del Govern per al 2010 i va anar més enllà al prometre que el parlamentari del Grup Mixt Bartomeu Vicens (ex-UM) també abonarà els comptes públics.

"UM està per l'estabilitat i per mantenir el pacte perquè aquest projecte arribi al 2011, per a la qual cosa caldrà millorar el diàleg i la comunicació entre els partits", ha sostingut Flaquer, qui ha remarcat que la seva formació vol "salvar" els acords de governabilitat asolits el 2007 a l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern.

El president 'uemita' ha afirmat que Antich no li ha posat cap condició, ni li ha sol·licitat que prengui decisions sobre cap persona i, en aquesta línia, ha avançat que no va a demanar a Miquel Nadal que abandoni el seu escó a l'Ajuntament de Palma, ja que, segons la seva opinió, aquest no és el "problema d'estabilitat" que existeix en aquesta institució.

Preguntat sobre quina serà la posició d'UM en el cas que la justícia decreti mesures cautelars contra Nadal per la seva imputació en el cas Can Domenge, Flaquer ha dit que això és "fer ciència-ficció i el dia que passi això, UM prendrà decisions".

UM "NO TÉ PROBLEMES" EN CORT

D'altra banda, va recalcar que el seu partit no té "cap problema" a l'Ajuntament, on "està complint amb totes les seves obligacions" i, en aquesta línia, ha indicat que únicament, els regidors 'uemites' van decidir abandonar l'última sessió plenària, després de "l'actitud inacceptable d'un soci que va voler aprofitar-se d'un ple per insultar i agredir a un altre soci". "Ens semblava surrealista i erroni i com no es van prendre mesures, decidim sortir del ple, però ha estat per una situació concreta", ha precisat.

Flaquer ha subratllat que UM "mai ha tingut cap posició radical", sinó que, segons la seva opinió, és un partit "massa moderat "a vegades". Preguntat sobre si ha pres alguna decisió sobre qui substituirà a Miquel Nadal com a conseller de Turisme, ha dit que aquest és un tema que el preocupa un "poc menys", ja que, ara mateix, "no sabem si en 24 hores estarem en el pacte i dins de les institucions".

Finalment, ha destacat que, després de la crisi del Consell de Mallorca, el seu partit "va decidir treballar i ha deixat de tenir conflictes, de manera que en aquest moment, no hi ha cap tema bloquejat ni parat per UM, que està tenint una actitud molt responsable i amb ganes que les coses vagin endavant, perquè la Comunitat funcioni".