Antich es reuneix avui per separat amb UM, Bloc i PP al Consolat de Mar


Actualizado 4/12/2009 12:54:16 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Des. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, es reunirà avui per separat a partir de les 11.00 hores, amb el president de UM, Miquel Ángel Flaquer, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, i el president del PP, José Ramón Bauzá, amb la finalitat d'evitar la convocatòria d'eleccions anticipades i aconseguir "recompondre l'estabilitat" per aconseguir un govern a l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i l'executiu balear que sigui "fort, eficient i sense problemes".

Així, la primera reunió s'inicià a les 11.00 hores al Consolat de Mar amb Flaquer, just un dia després que presentés la seva dimissió el conseller de Turisme, Miquel Nadal, a causa de la "persecució" a la qual està sent sotmès i per totes les "falsedats" que s'estan publicant en els mitjans de comunicació.

Precisament, la portaveu de UM, Catalina Julve, va subratllar ahir l'aposta de la formació regionalista per l'"estabilitat" al Govern i la resta d'institucions de les illes, pel que va assenyalar que continuarà al Pacte, tot i la situació generada després de la imputació de diversos dels seus membres per presumpta corrupció i la dimissió de Nadal.

A les 12.00 hores, Antich es reunirà amb Barceló, qui ahir va assegurar que "no entén" el discurs fet pel president del Govern i va considerar que la possibilitat de convocar eleccions anticipades hauria de ser alguna cosa que s'hauria de "plantejar seriosament" si existeix una situació d'"ingovernabilitat". El líder del Bloc va subratllar que confiava que les paraules del president autonòmic fossin "més clares, d'aposta o de ruptura" del Pacti, però va entendre que aquestes han estat una espècie d'"avís a navegants".

L'última cita d'Antich serà amb Bauzá, a partir de les 12.00 hores, amb qui podria arribar a un acord per governar en minoria i amb suports puntuals d'aquest partit, en el cas que, finalment, es trenqués el pacte de governabilitat amb UM i Bloc.

Després de la reunió de l'Executiva del PSIB, celebrada ahir a la tarda, Antich va remarcar que l'objectiu d'aquestes reunions és "sumar el màxim d'esforços", per a la qual cosa va anunciar que demanarà "responsabilitat" a totes les formacions polítiques, de de cara a aprovar els pressupostos de totes les institucions per al 2010.

"Necessitem institucions fortes i estables que facin possible executar el Pacte per la Competitivitat acordat amb els sindicats i empresaris i el canvi de model econòmic", va afirmar Antich, qui va lamentar la "desafecció i l'allunyament cap a la política que existeix en molts ciutadans per una sèrie de diferents causes que afecten algunes institucions en relació amb la legislatura passada".

A aquesta situació, segons va dir, cal afegir-hi una altra sèrie de problemes que han sorgit en les diferents institucions, entre les quals va citar l'Ajuntament de Palma, on a l'últim ple, l'equip de Govern va perdre algunes votacions per l'absència de UM, mentre que al Consell de Mallorca hi ha hagut una "crisis" fa un mes, després de la decisió de UM d'abandonar l'equip de Govern. A més, va recordar que al Govern "ja anem pel tercer conseller de Turisme en aquesta legislatura, quan és la principal activitat econòmica del nostre país".

D'aquesta manera, va considerar "necessari reconduir aquesta situació" i ha afegit que hi ha d'haver un "canvi radical" en la manera de treballar per part del Bloc i UM, amb l'objectiu d'"utilitzar totes les energies" a donar respostes als ciutadans deixant de banda els interessos "partidistes".