Armengol afirma que el seu Pla d'Objectius estarà definit en un any i assegura que "fugirà de la improvisació"


Actualizado 5/5/2008 20:45:03 CET

El ple del Consell rebutja una moció presentada pel PP per a l'execució de les obres de la ronda nord d'Inca

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha afirmat avui que el Pla d'Inversions i Objectius que va anunciar a mitjans d'abril per a aquesta legislatura estarà definit d'aquí a un any, i va assegurar que permetrà "fugir" de polítiques "improvisades" i planificar accions estratègiques fins a finals del mandat "des del diàleg, la transparència i la contraposició d'idees".

Així ho va manifestar durant el ple del Consell en resposta a una interpel·lació presentada pel portaveu del PP al Consell, Jaume Font, qui va recriminar que les accions portades a terme fins ara per l'equip de govern de la Institució Insular són una "cortina de fum", i alhora va criticar la "falta de coordinació" entre els diferents departaments.

Segons ha afirmat, una de les assignatures "pendents" per a aquest mandat és la transferència de competències al Consell, per la qual cosa va lamentar que no s'hagin complert els compromisos adquirits al voltant del segon cinturó, els accessos a Palma, l'eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial (ART) i la Llei de Camps de Golf. "És evident que alguns objectius ni tan sols han arrencat", va emfatitzar.

Sobre aquesta qüestió, Armengol va assegurar sentir-se "molt orgullosa" del treball realitzat pel seu gabinet, integrat per un govern "plural" a partir d'un "diàleg intens" i del "sacrifici d'objectius per part de cada partit". Tot i això, ha reconegut que aquest equip pot ser "millorable" i en això "treballem dia a dia, portant a terme moltes accions des de cada departament".

Tal com va puntualitzar, el Pla d'Objectius que va presentar el passat 14 d'abril durant la reunió que va mantenir l'executiu insular a Escorca té com a objectiu seguir una metodologia a llarg termini, de manera que es "reflexionin" les polítiques a fer en aquesta legislatura "perquè no succeeixi com amb el metro o l'òpera de la Badia de Palma, que es van presentar sense cap classe de diàleg".

Armengol va especificar que el seu equip de govern està treballant "bastant" en els accessos a Palma, projecte previst en el conveni de carreteres ja signat per la ministra de Foment Magdalena Álvarez i els Consells i que preveu una partida de 105 milions d'euros per a la millora dels accessos, tot i que prèviament cal fer un estudi de mobilitat, una vegada es rebi la comenda de gestió per part del Ministeri.

RONDA NORD D'INCA

D'altra banda, el ple del Consell va rebutjar, amb 17 vots en contra, una moció presentada pel PP sobre l'execució de les obres de la ronda nord d'Inca i amb la qual instava la Institució a preveure com "prioritat" per a la present legislatura la construcció d'aquest projecte, a més de sol·licitar al Ministeri de Foment l'encomana de gestió a fi d'aprovar-lo i licitar-lo "com més aviat millor", degut a la densitat de trànsit de la zona, "un dels problemes més importants que pateix el lloc".

Així es va pronunciar el conseller 'popular' Tomeu Martínez, qui ha afirmat en aquest sentit que per dirigir-se a la Serra de Tramuntana cal travessar el nucli urbà a través sobretot de la carretera de Lluc, que enregistra una mitjana anual de trànsit de 8.000 vehicles "amb puntes molt elevades en els mesos d'estiu que porten a duplicar la xifra". "Això fa més necessària que mai l'execució de la ronda nord, que permetria treure del centre urbà la major part d'aquests vehicles", va remarcar.

Al mateix temps, va recordar, fent una repassada de tots els programes electorals de l'any passat, que tots els partits presentaven aquest projecte com un dels seus compromisos de cara a aquesta legislatura.

Per la seva banda, el conseller d'Obres Públiques, Antoni Pascual, va assenyalar que l'avantprojecte de la ronda nord està previst que estigui llest entre el 2009 i 2010, perquè l'any 2011 pugui ser adjudicat i finalitzat el 2013. Alhora, ha afirmat que des del mes de novembre passat està demanada l'encomana de gestió al Ministeri amb l'objectiu de posar en marxa la iniciativa "com més aviat".