Armengol confirma que el Pla de Carreteres quedarà aprovat al ple ordinari de desembre


Actualizado 25/11/2009 15:45:27 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha confirmat que el Pla Director Sectorial de Carreteres de l'illa quedarà definitivament aprovat al ple ordinari de la institució del dia 3 de desembre, per al que haurà de tenir els informes tècnics favorables de la Comissió Balear de Medi Ambient i de l'Àrea insular de Patrimoni, que hauran recollit les preceptives modificacions.

Segons va exposar la presidenta de la primera institució mallorquina, en declaracions realitzades avui als mitjans de comunicació, les obres previstes per al 2010 començaran "el més aviat que puguem", després de l'aprovació del pla, entre les quals es troba la Via Connectora de Palma.

Per a Armengol, aquest projecte, iniciat durant la passada legislatura, es tradueix en una via que "ara és molt més pròxima a Palma i adequada per a les finalitats previstes". Al que ha afegit que, a més, "curta el creixement especulatiu de la ciutat", tot i que permetent fer la connexió amb la ciutat.

A més, per al pròxim any estan ja adjudicades la variant de Son Servera, el tercer carril de la Via de Cintura, que es començaran a construir "immediatament". Mentre que entraran en fase de licitació i adjudicació altres vies connectores com la sortida del Molinar o l'accés a Lloseta, entre d'altres que també preveu el Pla de Carreteres.

Armengol ha recordat que el Pla de Carreteres és una normativa que permet al Consell fer una reserva de terra perquè, quan es posi en marxa el projecte d'execució de la via, es pugui utilitzar aquest terreny. En aquest sentit, ha remarcat que la institució "no ha parat en cap moment ni de fer carreteres ni de projectar-les".

El nou Pla de Carreteres té per a la presidenta "dues virtuts importantíssimes", que s'eliminen el terra reservat per a la realització de l'autopista Inca-Manacor, aprovat durant la passada legislatura, així com els terrenys previstos per a la construcció del Segon Cinturón de Palma, que, segons ha indicat, s'hagués fet "destrossant" la zones residencials de Son Sardina i Sa Garriga.