Armengol subratlla que l'acusació particular del Consell pretén que el solar de Can Domenge torni a ser públic


Actualizado 16/3/2011 16:15:14 CET

Per retornar Can Domenge a tots els mallorquins, recorda que cal acusar als imputats de malversació de fons públics

PALMA DE MALLORCA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha subratllat que la decisió de presentar-se com a acusació particular en el cas Can Domenge busca que aquest solar torni a ser públic, per a la qual cosa ha recordat que cal acusar als imputats de malversació de fons públics.

Després de visitar les noves instal·lacions dels Serveis d'Infància i Família, Armengol s'ha referit així a la petició que han fet els serveis jurídics del Consell de nou anys de presó per a l'expresidenta d'aquesta institució Maria Antònia Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal, ex conseller insular d'Economia Miquel Ángel Flaquer i l'ex conseller insular de Territori Bartomeu Vicens.

Malgrat que la sol·licitud suposa tres anys menys que els que ha demanat la Fiscalia Anticorrupció, Armengol ha sostingut que "a cadascun li toca fer el seu treball" i, en aquesta línia, ha dit que és "absolutament respectuosa" amb els fiscals, el jutge i les institucions.

"La nostra intenció no és demanar anys de presó a cadascuna de les persones implicades en l'Operació Can Domenge, sinó que aquest solar retorni als mallorquins, ja que és una qüestió que està feta malament des del principi i, per això, els hem acusat d'un delicte de malversació de cabals públics, perquè l'assessoria jurídica creu que hi ha hagut aquest delicte", ha manifestat.

Tot i això, ha recalcat que la defensa del Consell és una decisió "pura i exclusivament de l'assessoria jurídica d'aquesta institució", si bé li ha mostrat el seu "total suport com no pot ser d'una altra manera". A més, ha afegit que s'ha avaluat que durant l'operació s'hauria comès el citat delicte, ja que si no, "no podríem tenir la situació que Can Domenge retornés a tots els mallorquins", cosa que, segons la seva opinió, seria "dramàtic".