Artà, Muro, Esporles i Santa María podran buscar finançament per als seus projectes d'infraestructures


Actualizado 25/11/2009 13:55:57 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

Els ajuntaments mallorquins d'Artà, Muro, Esporles i Santa María podran buscar finançament, a partir d'ara, per posar en marxa, o bé, continuar amb els seus projectes d'infraestructures, que inclouen diverses guarderies, una piscina, un centre esportiu i una xarxa de clavegueram, entre d'altres instal·lacions projectades o en execució.

La possibilitat de sol·licitar crèdits bancaris va quedar oberta hora, amb la firma d'un conveni entre cadascun dels consistoris i el Consell de Mallorca, que va tenir lloc a la seu d'aquesta institució a Palma, amb l'assistència de la seva presidenta, Francina Armengol, qui va estar acompanyada pel conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló.

A l'acte van acudir els alcaldes i regidors de les corporacions municipals afectades, amb excepció del de Muro, que no va poder acudir per problemes personals, i ho farà demà dijous. En tots els casos, l'acord rubricat s'integra en el Pla d'Obres i Serveis i, en el cas d'Esporles, es remunta a un "compromís de diversos anys" per a la realització d'una piscina i l'ampliació de la guarderia.

Per la seva banda, Artà manté l'"ambiciós" projecte de renovació de tota la xarxa de clavegueram municipal. En Santa María es realitzaran obres al tanatori municipal. I, en el cas de Muro, demà es lliuraran al primer edil les propostes de conveni per a la construcció d'un centre esportiu i una guarderia, segons la seva petició.

Per a Rosselló, el sistema de conveni facilita als ajuntaments sol·licitar crèdits bancaris per emprendre com més aviat millor els seus projectes. Per aquest motiu, ha considerat que suposa un "compromís superior" entre el consell i les entitats municipals, a l'anar més enllà que la "mera aprovació d'un plurianual", ha precisat.