Asaja assegura que Balears està en la "cua" de l'aprovació de les ajudes per al desenvolupament rural de Brussel·les


Actualizado 24/4/2008 21:15:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

Asaja-Balears ha assegurat avui que l'arxipèlag es troba a la "cua" de totes les regions d'Europa en l'aprovació de les ajudes per al desenvolupament rural procedents de Brussel·les, pel que va exigir la implicació "urgent" del Govern per aconseguir que, de "forma immediata", els pagesos i ramaders puguin "acollir-se a la totalitat de les subvencions incloses en el citat Pla de Desenvolupament Rural (PDR).

En un comunicat, el president d'Asaja-Balears, Biel Company, va mostrar en aquest sentit "una profunda decepció" després de conèixer l'esmentada notícia, ja que Balears "sempre havia destacat per ser de les primeres regions en tramitació d'ajudes dins de l'Estat".

Segons Company, cal que la Conselleria d'Agricultura i Pesca "es posi a treballar de manera urgent per aconseguir que des de Brussel·les es de llum verda en el citat PDR que preveu ajudes per a inversions i que cobreix el període 2007-2013".

"Degut al retard, totes les inversions que es puguin acollir a les ajudes previstes en el PDR fetes durant el 2007 2008 no es podran justificar fins a l'aprovació final per part de la Unió Europea, suposant així la reducció econòmica per als pagesos i ramaders de les Balears", va assegurar el màxim responsable d'Asaja-Balears.

Finalment, Company va lamentar el citat retard, sobretot pels perjudicis que, sens dubte, "repercutiran sobre els pagesos i ramaders de les illes que tardaran més a cobrar aquestes ajudes que la majoria de la resta de professionals del sector primari d'Europa.