Asaja critica que la modificació del Pla Pro Alfa suposarà reduir més del 50% en els quilos d'alfals per vaca


Actualizado 21/8/2009 20:16:22 CET

PALMA DE MALLORCA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

Asaja ha criticat avui que la modificació del Pla Pro Alfa per part de la Conselleria d'Agricultura i Pesca suposarà una reducció del 50% en els quilos d'alfals per vaca, a més de l'eliminació de la prestació de 342 euros per hectàrea deixada de regar que es concedien fins al 2007.

Així ho ha anunciat avui en un comunicat el president de l'Associació agrària Asaja-Balears, Biel Company, qui va recriminar que la Conselleria d'Agricultura i Pesca segueix sense pagar les línies d'ajuda dels anys anteriors "fent gala d'una alarmant passivitat i falta de compromís".

Alhora, Company ha declarat que es mostra totalment contrari en que el departament que presideix Amer redueixi el pressupost destinat al sector lacti, que, segons ha assenyalat, "es troba contra les cordes i que assisteix a la col·locació d'un nou obstacle per a la seva subsistència".

Asaja ha demanat a la Conselleria "que es deixi de reunions de cara a la galeria i que actualitzi el pagament de les ajudes pendents al sector" corresponents al 2007, així com les ajudes dels Plans Pro Agro i Pro Alfa.

Finalment, el president d'Asaja ha recordat que les ajudes Pro Alfa formen part d'un pla agroambiental que va entrar en vigor fa 10 anys i que concedia ajudes als pagesos del municipi de Campos, amb l'objectiu de que deixessin de regar les produccions d'alfals i blat de moro a través d'extraccions d'aigua i recuperar així l'aqüífer de la zona. A canvi, la Conselleria abonava 342 euros per hectàrea regada i subvencionava als ramaders amb vuit quilos d'alfals per vaca.