Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears defensa la píndola postcoital per evitar avortaments


Actualizado 4/12/2008 18:38:21 CET

MADRID, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, Isabel Iserte, va defensar avui l'ús de la píndola postcoital per ajudar que les dades d'interrupcions voluntàries d'embaràs a les illes baixin.

En declaracions a Europa Press, Iserte va assenyalar que és una "mesura anticonceptiva més" per evitar embarassos no desitjats, que cal combinar amb altres iniciatives com pot ser l'aspecte educatiu.

Fa poc, el Govern balear va aprovar el setembre que els centres de salut dispensin de manera gratuïta la píndola postcoital com una mesura per lluitar contra l'alta taxa d'avortaments que presenta l'arxipèlag, tal com va detallar llavors la portaveu de l'executiu autonòmic, Joana Barceló.

Segons les dades difoses pel Ministeri de Sanitat i Consum, Balears presenta la segona taxa més alta del país amb de 14,91 interrupcions voluntàries d'embaràs per cada 1.000 dones.

Tot i això, la vicepresidenta de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears va assegurar que les xifres de les interrupcions voluntàries d'embarassos es poden analitzar des de perspectives diferents i va refusar fer interpretacions "de manera absoluta".

També va precisar que la població immigrant o els residents estrangers són un factor que s'ha de tenir en compte a l'hora d'analitzar les dades de les interrupcions voluntàries d'embaràs.

Sobre aquesta qüestió, va posar com a exemple que diversos estudis tenen quantificats 5.000 dones franceses que s'han sotmès a interrupcions de les quals 1.700 "estan localitzades a Catalunya". Fins i tot va apuntar la dada de dones que s'han desplaçat a Mallorca per sotmetre's a la interrupció voluntària d'embarassos.