Les autoritats de les Balears expressen la seva "total repulsa" i un "sincer condol" a la família d'Uria


Actualizado 4/12/2008 15:11:59 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Les principals autoritats del Govern van guardar aquest demà cinc minuts de silenci en memòria de l'última víctima d'ETA i van expressar el seu "total condemna i repulsa" al terrorisme, i alhora manifestaren el seu "sincer condol" a la família d'Ignacio Uria Mendizabal, empresari basc de 71 anys d'edat que ahir va morir a la localitat guipuscoana d'Azpeitia després de rebre diversos trets al mig del carrer.

Nombrosos polítics es van concentrar a les 12.00 hores en la Plaza de Cort, mentre de manera simultània es produïen diverses concentracions davant d'ajuntaments de les illes i de tot el país en senyal de condemna al terrorisme. Així, l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, va mostrar el seu "total repulsa" cap a l'atemptat i va expressar la "solidaritat" de la capital balear cap a la família Uria. "Una idea no té el preu d'una vida", va sentenciar Calvo.

L'alcaldessa va expressar el seu desig que "la pròxima vegada que ens reunim en aquesta plaça sigui per celebrar que mai més es torni a succeir un atemptat". Per aquesta raó, Calvo va fer una [llamada] a la "unitat de totes les forces civils, polítiques i de seguretat" en contra d'aquesta "xacra social".

Per la seva banda, la presidenta del PP a Balears, Rosa Estarás, va manifestar l'"absoluta i radical condemna" contra el Terrorisme, i alhora va llançar "el seu reconeixement i sincer condol" a la família de Uria.

Alhora, va incidir en la necessitat de "lluitar tots els demòcrates de manera unida" per acabar amb els terroristes i els seus "atacs" a la societat civil.

Davant de la plaça de Cort es van concentrar la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló; el conseller de Turisme, Miquel Nadal; la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago; el regidor de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske; el portaveu del Bloc per Mallorca, Biel Barceló; i la portaveu del PP al consistori palmesà, Catalina Cirer, entre d'altres personalitats de la política balear.