La CAEB adverteix que s'estan confirmant els pitjors pronòstics i xifra en 60.000 els aturats durant l'estiu


Actualizado 2/7/2009 18:34:05 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Confederació d'Associacions d'Empreses de les Balears (CAEB), Josep Oliver, ha assegurat avui que s'estan confirmant els pitjors pronòstics, després de conèixer la previsió econòmica donada a conèixer pel Govern balear que augura que Balears tancarà l'any amb un decreixement del 2,7%.

A això cal sumar, a més, l'increment del nombre d'aturats que acumulen les Illes en comparació de fa un any, el que fa preveure, segons els càlculs realitzats per la patronal, que la xifra de desocupats no baixarà de les 60.000 persones durant la temporada alta, perquè, segons Oliver, "tampoc a nivell laboral s'estan complint les expectatives que s'esperaven".

Aquesta previsió es deu al fet que "el juliol és probable que la xifra d'atur baixi molt poc, mentre que l'agost i setembre les estadístiques del SOIB es mantinguin estables", va argumentar sobre aquesta qüestió.

En declaracions a Europa Press, Oliver ha dit que "ens congratula perquè les Illes sigui la segona comunitat autònoma on més ha baixat la desocupació intermensual", tot i que, d'altra banda, ha lamentat que "continuï havent una xifra molt elevada d'aturats addicionals, de ronda els 27.000 més que fa un any".

Per a Oliver, aquesta situació ha de portar a l'administració i a la resta d'agents econòmics i socials a sumar esforços de de cara a "pal·liar la difícil conjuntura econòmica que patim i de la qual les Illes, tal com s'està demostrant, no és aliena", ha apuntat.

"No ens podem conformar que siguem una de les comunitats que es manté amb un índex de descens del PIB menor -a Espanya la previsió de caiguda és del 3,5%-, sinó que hem de fer tots els esforços possibles per fer front a la recessió i a l'increment de l'atur que s'acosta".