CCOO exigeix l'aprovació del Pla d'Ocupació de les Balears i Barceló respon que la firma serà immediata


Actualizado 2/7/2009 19:50:35 CET

El sindicat destaca una millora "estacional" del mercat laboral tot i que les Illes continuen en un escenari de "destrucció d'ocupació"

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

CCOO a Balears va reclamar avui al Govern que aprovi quan abans el Pla d'Ocupació de les Balears per promoure la creació de llocs de treball a les Illes i incentivi la contractació de treballadors, permetent així disminuir, en la mesura del possible, la gran llista de l'atur que registren la comunitat autònoma, que va superar el juny els 64.000 desocupats.

Davant d'aquest petició, la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, es va pronunciar en roda de premsa i ha assegurat que l'esmentat Pla "ja està llest" i que la seva aprovació tan sols depèn d'una "qüestió d'agenda" pel que ha assegurat que l'esmentada firma es produirà de manera "imminent".

D'aquesta manera, es complirà amb el compromís adquirit pel president del Govern, Francesc Antich, qui davant de la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, ha dit que l'acord es farà efectiu aquest estiu. Tot fa pensar, per tant, que en poques setmanes es presentarà el citat Pla que estarà vigent fins al 2011.

D'altra banda, el secretari d'Ocupació de CCOO, Rafel Borrás, ha destacat "la millora estacional del mercat laboral, tot i continuar en un escenari de destrucció d'ocupació" i, en aquest sentit, ha subratllat que per primera vegada en el que portem d'any les Illes han detectat unes variacions de l'atur mensual positives que, va atribuir, a l'estacionalitat.

Alhora, Borrás també es va referir al bon comportament de les altes a la Seguretat Social, amb una variació mensual del 3,43%, millorant el volum de població afiliada de la resta del país, -0,03%.

Davant d'aquest escenari, des de CCOO lamenta que "l'estratègia de l'empresariat balear per mantenir o augmentar beneficis es basi en una reducció de l'ocupació", el que es fa patent en la "forta disminució de la contractació temporal estacional". Per aquesta raó, consideren que és fonamental el compliment dels acords del Diàleg Social Autonòmic i el desplegament del Pacte per la Competitivitat, l'Ocupació i la Cohesió Social, que hauria de ser "una tasca urgent per avançar un canvi de patró de creixement".