El PP creu "gravíssim" que en plena temporada alta hi hagi 64.160 aturats i exigeix al Govern mesures "urgents"


Actualizado 2/7/2009 17:17:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP, Carlos Simarro, ha considerat avui "gravíssim" que en plena temporada alta hi hagi a Balears 64.160 aturats i, en aquesta línia, va augurar un "dur hivern", pel que va exigir al Govern que "abandoni la política de fotos" i se sent amb els populars per adoptar mesures "urgents", amb la finalitat de solucionar aquesta situació econòmica, després que "hi hagi reconegut la gravetat d'aquesta recessió".

En una roda de premsa, Simarro va esperar que l'executiu autonòmic "no es conforme" amb el fet que l'arxipèlag hagi registrat una caiguda de l'atur el juny del 3,94 % respecte a maig, el que es tradueix en una disminució de 2.629 aturats registrats en les oficines del Servei d'Ocupació de Les balears.

Per al portaveu popular, aquesta reducció "no és cap dada bo, sinó menys dolent" i ha insistit que el Govern "no deu amagar-se", tenint en compte que l'atur ha augmentat en un 73,74 % respecte a juny de l'any passat, fet que suposa 27.231 persones més, el que, segons la seva opinió, posa de manifest que la situació és "molt precària i serà dramàtica al final de la temporada".

"És una barbaritat que actualment hi hagi més de 64.000 aturats, quan devia haver plena ocupació", va recalcar Simarro, qui ha confiat que l'executiu autonòmic "deixi de viure de la imatge i de vendre cortines de fum i comenci a seure amb el PP per trobar solucions a aquesta situació i treballar de veritat per a Balears, amb la finalitat d'eludir la tempesta perfecta a la qual va al·ludir ahir el conseller d'Economia, Carles Manera".

D'altra banda, ha criticat que l'actual Govern hi hagi generat en dos anys un deute semblant a la de tota la legislatura passada "amb la diferència que l'executiu de Jaume Matas es va endeutar per construir carreteres, residències d'ancians, centres de dia, hospitals i el Palma Sorra, totes elles infraestructures necessàries".

En aquesta línia, ha afirmat que li agradaria saber en què s'ha gastat el Govern els diners, tot i que va suposar que ho ha destinat a contractar "molts alts càrrecs per al repartiment de poders", així com a "projectes, estudis i anuncis". "l'executiu s'ha endeutat el mateix que el passat, donant la sensació de malbaratament, ja que aquest deute no s'ha dirigit a activar l'economia de les empreses, ni a augmentar el benestar dels ciutadans", ha conclòs el portaveu del PP.