Afedeco assegura que es necessiten dies per avaluar les pèrdues sofertes pels comerços


Actualizado 16/6/2008 17:40:16 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El president de la Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco), Bartomeu Servera, va explicar avui que es necessiten cinc o sis dies per "avaluar" les pèrdues que hagin pogut patir els comerciants com a conseqüència de la vaga del sector del transport a la Península.

En declaracions a Europa Press, Servera va detallar que "encara" no hi ha una avaluació realitzada però que les pèrdues "es preveuen" a causa de la "falta de servei, de venda i els productes espatllats".

El president va detallar alguns dels problemes que es van desenvolupar la setmana passada a Balears com la falta de productes dels distribuïdors d'alimentació i begudes o el desproveïment dels supermercats.

A nivell nacional, els comerciants van denunciar avui pèrdues "irrecuperables" i van assegurar que no han repercutit en els consumidors els increments de preus generats en origen, sinó que, en alguns casos, s'han vist obligats a rebaixar els marges.

En declaracions a Europa Press, el secretari general de la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), Miguel Ángel Fraile, va destacar el "trastorn" que ha provocat en el comerç la setmana d'atur dels transportistes.

Segons el secretari de la CEC, el consum s'ha retret un 10 per cent en el primer quadrimestre per l'actual escenari econòmic, percentatge que s'incrementarà com a conseqüència de la disminució de les vendes.

Les patronals Fenadismer, Confedetrans i Antid van decidir avui suspendre temporalment l'atur indefinit per a "no ocasionar més perjudicis a la malmesa economia del sector", van detallar en un comunicat conjunt.

Així i tot, les organitzacions mantenen la seva voluntat de buscar solucions per sortir de la crisi, promovent "la realització d'altres actes i mobilitzacions".