Bagur demana el suport del Senat per a la candidatura de Menorca com a seu mundial de la Xarxa de Reserves de la Biosfe


Actualizado 24/11/2010 19:48:27 CET

MADRID, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

El senador per Balears del Grup Mixt Arturo Bagur sol·licita el suport del Senat a la candidatura de l'illa de Menorca com a seu mundial de la Xarxa de Reserves de Biosfera de les illes i territoris costaners de la UNESCO.

Així ho farà en una moció que es debatrà la setmana que ve en el Ple del Senat i en què es reclama abonar, de la mateixa manera que va fer el Consell de Menorca, l'esmentada candidatura i remetre l'acord que assoleixi la cambra alta a la pròpia UNESCO.

En la seva moció, el senador menorquí recorda que Menorca ha estat declarada Reserva de la Biosfera en 1993 i que contribueix al desenvolupament de les activitats econòmiques, la preservació dels recursos naturals i la conservació del patrimoni i el paisatge propis de l'illa.

També assenyala que en febrer del 2008 s'ha fet el primer Congrés Mundial de Reserves de la Biosfera en la pròpia illa, en què es va acordar una declaració en la qual s'instava a la UNESCO a la creació d'una xarxa mundial de reserves de biosfera illes, com a mitjà per a la conservació de la biodiversitat i la gestió sostenible dels recursos naturals.

Tal cita, segons Bagur, va posar de manifest l'interès de la comunitat internacional a impulsar un major reconeixement d'aquestes reserves i remarca que, tenint en compte que Menorca va acollir la primera trobada, l'illa es va postular per ser seu permanent en el segon congrés celebrada a Corea del Sud.

"Tenint en compte que la candidatura de Menorca té el suport exprés de l'Estat i de manera especial de les administracions autonòmica i insular, amb un ampli acord Consell Insular de Menorca a favor d'aquesta candidatura", el senador sol·licita el suport del Senat per culminar aquesta sol·licitud en la sentència que es produirà el mes de maig vinent de 2011 a Dresde (Alemanya).