Balears està en alerta groga per vents i fenòmens costaners adversos


Actualizado 16/3/2011 15:35:07 CET

MADRID/TOLEDO, 16 Mar. (EUROPA PRESS) - -

Les Illes Balears estan en alerta groga (risc) per fenòmens costaners i vents de fins a 70 quilòmetres hora, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En total, 21 províncies, Balears i Lanzarote estan en alerta per vents de fins a 70 quilòmetres per hora; per pluges que podran acumular 40 litres per metre quadrat en 12 hores; per capes de neu d'una altura màxima de 15 centímetres; i per risc d'allaus,

Concretament, es troben en alerta groga (risc) per vents les províncies de Girona --també ho està per risc d'allaus--, Alacant, Castelló, València, Almeria, Eivissa, Formentera, Mallorca i Lanzarote, mentre que Cantàbria, Navarra, Àlaba, Guipúscoa, Biscaia i Burgos estan en el mateix nivell d 'alerta, tot i que per pluges.

Per la seva banda, Terol, Saragossa, Conca, Guadalajara, Madrid, Segòvia i Sòria tenen activat el mateix nivell d'alerta com a conseqüència de les nevades i Osca, Barcelona i Lleida també estan en alerta groga, però a causa de al risc d'allaus.

A més, la delegació del Govern de Madrid ha informat a la AEMET que s'ha declarat l'alerta groga per neu a Madrid, on haurà capes que podran arribar als vuit centímetres d'altura, situant-se la cota de neu sobre els 1.500 metres. Alhora, la A-1, a l'altura de Burgos, continua tallada a vehicles pesats des del quilòmetre 45 al 118, i alhora la A-6 i la carretera de La Corunya té restriccions al mateix tipus de vehicles des del quilòmetres 49.

Així, la cota de neu se situarà sobre els 1.300 i els 1.600 metres a l'extrem nord peninsular i entre els 1.000 i els 1.200 metres al centre, pujant als 1.500 o els 1.600 metres. Per part seva, les temperatures no experimentaran canvis significatius.

D'altra banda, els vents bufaran moderats de component oest i nord-oest a la Península i Balears, i va arribar a ser forts en el Cantàbric oriental, vall de l'Ebre, Llevant, Balears i Alborán. Mentrestant, a les Canàries les ràfegues variaran de fluixes a moderades del nord.

A més, es produiran precipitacions febles o localment moderades a l'extrem nord peninsular i àrea del Sistema Ibèric, més intenses i persistents en el Cantàbric oriental i Pirineu occidental. També hi ha possibilitat de xàfecs febles o localment moderats en el Golf de Cadis i Estret, tot i que tendiran a remetre.

Finalment, a la resta de la Península els cels estaran ennuvolats o haurà intervals ennuvolats amb possibilitat de pluja feble, que seran menys probables com més cap al sud. Aquestes pluges no s'esperen a Extremadura, resta d'Andalusia i litoral sud-est. A Balears, es preveuen precipitacions febles i a les Canàries s'esperen cels ennuvolats amb possibles pluges febles al nord de les illes de major relleu.