Balears concentra algunes de les zones més cares per llogar un habitatge turística a la costa, segons TecniTasa


Actualizado 2/7/2009 18:24:35 CET

MADRID, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

Balears concentra algunes de les zones més cares per llogar un habitatge turística per al període d'estiu, amb valors per sobre dels 4.000 euros a Eivissa ciutat o Sòller (Mallorca) o Cala d'en Blanes, a Menorca.

Així ho exposa l'informe elaborat per TecniTasa, sobre els preus de lloguer a la costa per a l'estiu del 2009. Els costos de lloguer inclosos a l'informe fan referència al valor actual del metre quadrat per a la venda d'habitatges i al preu del lloguer complet en el mes d'agost.

L'estudi posa de manifest que a les illes es troben alguns dels lloguers més elevats, amb alguns destins qualificats de 'exclusius', com en Cala d'en Brut (Menorca), amb una renda de 5.800 euros per a un habitatge aïllada de 220 metres quadrats.

Respecte a Mallorca, destaca el cas de Sóller on un apartament de 60 metres quadrats pot arribar a un lloguer de 4.500 euros. Li segueix la zona de Canyamel amb una renda estimada de 3.500 euros per a un pis de 80 metres quadrats.

En la tendència contrària, el Port de Alcúdia seria la zona més assequible de les analitzades per TecniTasa, són un lloguer de 1.200 euros per a un apartament de 60 metres quadrats. Per part seva, la zona de s'Arenal (Palma) presenta ofertes de 1.800 euros per a un pis de 80 metres quadrats.

Mentrestant, a Eivissa un apartament de 60 metres quadrats a Eivissa ciutat pot arribar als 4.250 euros, Mentre que en Sant Antony de Portmany el lloguer d'un apartament de 60 metres quadrats rondaria els 3.400 euros. En el cas de Formentera, s'han localitzat ofertes d'un apartament de 55 metres quadrats per valor de 3.000 euros.

D'altra banda, a Menorca un apartament de 65 metres quadrats a Ciutadella presentaria un lloguer de 1.800 euros. Davant d'això, un habitatge de 220 metres quadrats dins d'una urbanització de Cala d'en Blanes té un lloguer de 4.500 euros.

SITUACIÓ GENERAL

L'informe de TecniTasa mostra que l'oferta de lloguers en les localitats costaneres és molt heterogènia i per tant els preus dels habitatges turístiques varien en funció d'aspectes com la tipologia, la superfície, les dotacions de la urbanització o detalls com la inclusió o no de plaça de garatge.

Els destins més assequibles, amb preus que no arriben a superar en la majoria de les seves costes els 2.000 euros per mes, es troben a les províncies d'Almeria, Granada i Màlaga a Andalusia, València i Alacant, Lugo i Corunya a Galícia, Tenerife a les Illes Canàries, i a les platges de Múrcia.

Mentrestant, diverses zones com Viveiro i San Ciprián (Lugo), Platja de Velilla a Almuñécar (Granada), Zapillo (Almeria), Grao de Castelló (Castelló), i Fisterra i Portosín/ Porto do Son (Corunya), es revelen com les zones més barates de la costa, amb preus que no superen els 1.000 euros per apartament en el mes d'agost.

A nivell general, TecniTasa assegura que serà més barat llogar a la costa espanyola, amb un descens d'al voltant d'un 10% de mitjana. Aquesta caiguda també s'aprecia en els destins més cars.