Balears és una de les comunitats que pitjor prepara la truita de patates, segons un estudi


Actualizado 20/7/2009 21:44:05 CET

MADRID, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Una enquesta feta per Coca-Cola desprèn que la Comunitat de Madrid és, juntament amb Andalusia i Catalunya, una de les tres comunitats autònomes que millor prepara la truita de patates, mentre que Balears, la Rioja i Canàries se situen en la banda contrària.

Aquest mateix estudi demostra que la truita és el plat favorit del 45% dels ciutadans, situant com següents preferències gastronòmiques dels consumidors la paella, el marisc, el gaspatxo, l'entrecot o la lasanya.

Els enquestats --prop de 1.700 persones-- van especificar que es decanten per un refresc com beguda per acompanyar a la truita. A l'hora de prendre-la, la majoria prefereix fer-ho en el sopar (47%); un 30% opta per la menjada; i un 11% a migdia.

A més, un 71% dels entrevistats considera que la truita de patates "ideal" és la que porta ceba, mentre que el 14% la prefereix amb pebrot. Tot i això, un 17% opina que no hauria de portar cap ingredient addicional més que les patates i l'ou. Alhora, els espanyols prefereixen que estigui poc feta, que sigui casolana, gran, gruixuda, amb molt ou i la patata tallada en làmines fines.

L'estudi també revela diferències respecte a la nomenclatura ja que el 44,54% dels enquestats parla de "truita de patata", el 42,77% utilitza "truita de patates" i un 7,9 % l'anomena 'truita espanyola'.

A més, el 86% dels enquestats afirma que sap preparar una truita de patates i gairebé la meitat (el 44%) sol fer-la un mínim d'una vegada a la setmana. Per al 42% dels enquestats la seva mare és qui millor la cuina.