Balears és una de les comunitats que pitjor prepara la truita de patates, segons un estudi

 

Balears és una de les comunitats que pitjor prepara la truita de patates, segons un estudi


Actualizado 20/07/2009 21:44:05 CET

MADRID, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Una enquesta feta per Coca-Cola desprèn que la Comunitat de Madrid és, juntament amb Andalusia i Catalunya, una de les tres comunitats autònomes que millor prepara la truita de patates, mentre que Balears, la Rioja i Canàries se situen en la banda contrària.

Aquest mateix estudi demostra que la truita és el plat favorit del 45% dels ciutadans, situant com següents preferències gastronòmiques dels consumidors la paella, el marisc, el gaspatxo, l'entrecot o la lasanya.

Els enquestats --prop de 1.700 persones-- van especificar que es decanten per un refresc com beguda per acompanyar a la truita. A l'hora de prendre-la, la majoria prefereix fer-ho en el sopar (47%); un 30% opta per la menjada; i un 11% a migdia.

A més, un 71% dels entrevistats considera que la truita de patates "ideal" és la que porta ceba, mentre que el 14% la prefereix amb pebrot. Tot i això, un 17% opina que no hauria de portar cap ingredient addicional més que les patates i l'ou. Alhora, els espanyols prefereixen que estigui poc feta, que sigui casolana, gran, gruixuda, amb molt ou i la patata tallada en làmines fines.

L'estudi també revela diferències respecte a la nomenclatura ja que el 44,54% dels enquestats parla de "truita de patata", el 42,77% utilitza "truita de patates" i un 7,9 % l'anomena 'truita espanyola'.

A més, el 86% dels enquestats afirma que sap preparar una truita de patates i gairebé la meitat (el 44%) sol fer-la un mínim d'una vegada a la setmana. Per al 42% dels enquestats la seva mare és qui millor la cuina.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para analizar su navegación y ofrecerle un servicio más personalizado y publicidad acorde a sus intereses. Continuar navegando implica la aceptación de nuestra política de cookies -
Uso de cookies