Balears participarà demà en l'edició del festival 'A Taste Of Spain' a Edimburg amb la presència de dos pintors


Actualizado 16/7/2009 17:38:47 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) - -

Balears participarà demà, fins al diumenge 19 de juliol, en el festival 'A Taste of Spain' que es farà a Edimburg, a través de la pintura, de manera que les Illes portarà dos pintors que retrataran i faran caricatures del públic amb un fons típic de les illes, segons ha informat l'Oficina de Turisme Espanyol a Londres.

A més de les Illes Balears, a l'esdeveniment participaran altres cinc Comunitats Autònomes --Andalusia, Madrid, Galícia, Múrcia i el País Valencià-- i dos patronats locals --Lanzarote i Fuerteventura--.

Les Comunitats Autònomes participants presentaran la seva cultura al poble escocès en les instal·lacions situades en The Mound, al costat de la cèntrica Princes Street i davant la National Gallery of Scotland. El públic tindrà l'oportunitat de gaudir des de teatre i música, fins a dansa, màgia i degustacions gastronòmiques.

Per la seva banda, Madrid acudirà amb una mostra de patinatge. Els organitzadors han assenyalat que l'associació Madrid Patina "sens dubte farà les delícies de tots amb un autèntic espectacle sobre rodes". També es podran degustar olis i vins de la regió.

CULTURA ESPANYOLA

Com el flamenc no podia faltar en una celebració d'aquest calibre, Andalusia oferirà al públic escocès les actuacions del quadre flamenc Bataná, com ja va fer a Regent Street, a més de degustacions de Jerez, pernil i formatge de la regió.

Galícia portarà a Edimburg a ISGA Collective, grup folk que projecta en la seva música la modernitat de la societat gallega actual, cuidant i nodrint-se del seu passat i tradició. A més es podran degustar dolços típics de la zona com el pastís de Santiago i licors.

Múrcia s'aventura amb el teatre gràcies a la companyia de dansa Lavelladanza, amb una posada en escena que barreja dansa contemporània, acrobàcia i performance i que pressuposa una gran avantsala al festival Fringe d'Edimburg.

Per descomptat, no podien faltar les paelles gegants de la Comunitat Valenciana, que se serviran al públic els dies 18 i 19 de Juliol. A més, en la carpa de la Comunitat es podrà assaborir orxata valenciana.

Dos de les set Illes Canàries, Lanzarote i Fuerteventura, també estaran presents amb el millor dels seus esports nàutics. El públic escocès podrà comprovar les seves habilitats 'surferes' gràcies al simulador de surf que aquestes dues illes portaran al The Mound.